Öltözzünk népviseletbe

Öltözzünk népviseletbe

Idén is lesz Népviselet Napja, amikor megmutathatjuk milyen gyönyörű viseleteink vannak. A kezdeményezés Mogyoródról indult, ami nem csoda, hiszen van mire büszkének lennünk! Sok asszonyunk rejt kincseket a szekrényében, arra buzdítunk mindenkit, hogy 24-én vegye elő, és mutassa meg a világnak!

Az évek óta nagy sikerű Népviselet Napját az idén is megrendezik, online, ahogyan tavaly is történt. A célja, hogy megmutassuk a világnak, milyen gyönyörű viseleteink vannak. Magánszemélyek és intézmények, felnőttek és gyerekek egyaránt csatlakozhatnak: mindössze annyi a teendő, hogy jelentkezzenek az eseménybe, a Népviselet Napja csoporthoz, majd április 24-én szombaton öltsék fel a viseletet, és töltsék fel a róla készült fényképet az eseménybe vagy a csoportba, használva a #nepviseletnapja #egynapnepviseletben hashtageket.

Öltözzünk népviseletbe

A kezdeményezés Mogyoródról indult, ami nem csoda, hiszen nagyon sok gyönyörű régi viseletet őriznek az asszonyaink. Nem véletlen, hogy külön kiadvány is készül a mogyoródi népviseletről, ami a nyáron fog megjelenni. A fényképezésen ott volt a Mogyoród Ma csapata is, az ott készült képeink itt láthatók.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük