Statisztikai felmérés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idei évben önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Mogyoródon, ahogy tette ezt a korábbi években is.

A felmérések két témában fognak történni: 2023. januártól márciusig felnőttképzés kapcsán (2229 Felnőttképzési felvétel), áprilistól júniusig pedig a kommunikációs és technológiai eszközhasználatról (2003 Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról).

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Az adatszolgáltatóknak lehetőségük van telefonon keresztüli válaszadásra, valamint egyes esetekben weben keresztül történő önkitöltésre is.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. A kapott adatokat a KSH a GDPR jogszabályi előírásainak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A KSH további felvilágosítást ad munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen. Az adatgyűjtéssel kapcsolatban a www.ksh.hu internetes oldalon az Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/ Lakossági adatgyűjtések menüpontban kaphatnak tájékoztatást.

Kérjük, hogy együttműködésükkel segítsék a KSH munkáját a felmérés sikeres végrehajtásában, hiszen az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük