Fejlesztések a HÉV-állomáson

Fejlesztések a HÉV-állomáson

Együttműködési szerződést kötött a MÁV-HÉV Zrt. és Mogyoród Nagyközség Önkormányzata, hogy együtt szépítsék meg a Mogyoródi HÉV állomást.

Mogyoród fejlődésével és lakosságának növekedésével párhuzamosan nő az igény a színvonalas, minőségi és biztonságos közlekedési szolgáltatásra, ezért a MÁV-HÉV Zrt. és Mogyoród Nagyközség Önkormányzata megállapodást kötött a HÉV állomás fejlesztése érdekében.

Fejlesztések a HÉV-állomáson

Hosszú évek – és az ezzel járó munka után, megújult a H8 HÉV vonal Mogyoród állomása, és az azt körülvevő terület. Ez ugyan vasúti üzemi terület és MÁV-HÉV tulajdon, ugyanakkor a minőségi és színvonalas közösségi közlekedés biztosítása érdekében a MÁV-HÉV Zrt. beleegyezett állomás területének kihasználásába, természetesen a vasúti üzemi célok csorbítása nélkül.

Fejlesztések a HÉV-állomáson

2018. évben megújult a MÁV-HÉV forgalmi iroda, 2019-ben telepítettek egy K4 típusú esőbeálló az 1.vg. mellé, valamint az állomás területén található utcabútorzatot is lecserélték. Szintén 2019-ben egy egyedi arculattal rendelkező esőbeállót építettek a buszfordulóba.

Fejlesztések a HÉV-állomáson

2020. évben, mint ahogy bizonyára több utas is tapasztalhatta, ingyenesen elérhető Wi-Fi hálózatot építettek ki.

A további munkavégzések során, a buszfordulóba kihelyeztek egy a Max-Design Exhibition Kft. által készített MOGYORÓD feliratot, illetve az Önkormányzat lehetőségei szerint karbantartási, parkosítási, tereprendezési és kátyúzási feladatokat is ellát a Mogyoród Nonprofit Kft.-n keresztül.

Fejlesztések a HÉV-állomáson

“Fontosnak tartjom, hogy a HÉV-buszforduló környéke is méltó legyen Mogyoródhoz, ezért időszerű volt egy korszerű és rugalmas, folyamatos egyeztetésen alapuló Megállapodás aláírása. Az együttműködés célja a helyi lakosság és az átmenő forgalom utazási körülményeinek javítása, az állomás környezetének rendben tartása.” – jelentette ki Paulovics Géza polgármester.

 

 

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.