Kamerázzák be a HÉV-et!

Kamerázzák be a HÉV-et!

Aláríásgyűjtésbe kezdtek a Gödöllő környékén élők annak érdekében, hogy MÁV-HÉV Zrt. kamerák elhelyezésével és megerősített biztonsági szolgálat alkalmazásával biztonságosabbá tegye a HÉV-et. Az apropót a múlt heti erőszakos bűncselekmény adta, melynek elkövetőjét még mindig keresi a rendőrség.

Külön nyomozócsoport alakult a Pest- Megyei Rendőrfőkapitányságon, mindenhol közzétették a támadóról készült grafikát, egyelőre mégsem került rendőrkézre az a férfi, aki január 19-én reggel meg akart erőszakolni, majd összevert egy nőt a göldöllői HÉV-en.

Kamerázzák be a HÉV-et!
Aki látja ezt a fiatalembert, azonnal értesítse a rendőrséget / Fotó: police.hu

Kiderült: a vonalon rendszeres az erőszak és az agresszió: a Csömörön élő Oláh Benjámin közel 200 esetet gyűjtött össze egy hét alatt az ezen a vonalon történt zaklatásokról, rablásokról.

A környékbeliek most aláírást gyűjtenek, hogy minél több kamerát helyezzenek el a szerelvényeken, és több ellenőr is lásson el rajtuk szolgálatot.

“Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem. E kapcsán fontos, hogy a fővárosban és vonzáskörzetében minél többen a tömegközlekedést válasszák a gépjárművük helyett. Ehhez azonban szükséges, hogy a tömegközlekedési eszközökön mindenki biztonságban érezhesse magát. A közelmúlt eseményei után mi, fővárosi és agglomerációs polgárok kérjük a MÁV-HÉV Zrt. vezetését, hogy a Hév vonalakon biztosítsák a biztonsági szolgálatok folyamatos jelenlétét, valamint minden vagonban kerüljenek felszerelésre biztonsági kamerák.” – fogalmaznak.

A petíciót itt lehet aláírni. Tegyük meg minél többen, hogy mi és a gyermekeink is nyugodtan használhassák a HÉV-et.

Borítókép: Wikipédia

Ossza meg másokkal is a cikket!

2 hozzászólás

  1. én is ezen a héven utazom,és többször észleltem zaklatásokat,valakivel,vagy a kalauzzal.Ezért szeretném aláírni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük