Egyelőre nincs ügyelet az óvodákban

Szerdáig egészen biztosan nem lesz ügyelet a Mogyoródi Pillangós és Gesztenyés Óvodában, ugyanis annyi a beteg és tesztelésre váró pedagógus, hogy nem tudnak felügyeletet biztosítani. A Laura Vicuna Katolikus óvodában keddtől tudják fogadni a gyermekeket, eddig négyen jelentkeztek. A lezárások alatt legfeljebb öt gyermek lehet egy csoportban, az indokolt igényt írásban kell leadni, és a polgármester fogja ellenjegyezni.

A mai naptól április 7-ig zárva tartanak az óvodák és az iskolák. Eredetileg ügyeletet sem lehetett volna szervezni, az utolsó pillanatban született meg róla mégis egy kormányrendelet. Paulovics Géza polgármester határozata alapján az ügyeletet a következőképp szervezik meg:

 •  egy csoportban legfeljebb 5 gyerek lehet rájuk 1 óvodapedagógus és 1 dajka vagy pedagógiai asszisztens vigyáz
 • a szülők az ügyelet igénylését írásban vagy elektronikusan kitöltött nyilatkozat alapján vehetik igénybe, melyen szerepel a kérelem indoklása. A nyilatkozatot e-mailben, is megtehetik.
 • az igényléssel egyidejűleg arról is nyilatkozni szükséges, hogy a gyermek fertőző betegségben nem szenved,
 • az a szülő igényelheti gyermekének az óvodai ellátást, aki az alábbi feltételek közül valamely csoportba tartozik:
  • ellátó rendszerben dolgozik (operatív törzs tagja, egészségügyi dolgozó, kereskedelemben dolgozik, a védekezésben vesz részt)
  • óvodapedagógus, bölcsődei gondozó
  • egyedülálló szülő, abban az esetben, ha dolgozik
  • mindkét szülő igazoltan nem otthonról dolgozik

Az ügyelet igénybevételéhez minden esetben polgármesteri jóváhagyás szükséges!

A mai napon még egyik óvodában sem fogadták a gyermekeket: az önkormányzati óvodákban leghamarabb szerdától, a Laura Vicuna Katolikus óvodában keddtől indulhat az ügyelet.

“Sajnos olyan sok a koronavírussal fertőzött dolgozó, hogy nincs aki a gyermekekre vigyázzon, így az ügyeletet sem tudtuk elkezdeni a hét elején” – tájékoztatott Paulovics Géza polgármester.

A Laura Vicuna Katolikus óvodában keddtől indul az ügyelet, nekik az étkezés megszervezése okozott problémát.

“A tizenhárom dolgozóból hárman már átestünk a betegségen, egy kolléga pedig épp most beteg. Az ügyeletet eddig négyen igényelték, meglátjuk, hogy később lesznek e többen” – fogalmazott Varga Györgyné Márta, az óvoda vezetője.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük