Könyvet házhoz – könyvajánló

A Juhász Jácint Művelődési Ház könyvtára jelenleg zárva tart ugyan, de a könyvekről így sem kell lemondani, hiszen a “Könyvet házhoz” szolgáltatás egyenesen az olvasóhoz viszi a kiválasztott kötetet.

Szeretnénk megkönnyíteni a könyvválasztást, egy heti rendszeres könyvajánlóval, amelyet Marosán László, a Művelődési Ház igazgatója állít össze az olvasók számára:

Új könyvek érkeztek a Könyvtárba!

Könyvtárunk állománya folyamatosan bővül, a legújabb könyvekből hétről-hétre szeretnénk kedvcsinálóként bemutatni néhányat.  Megtalálható köztük gyermek képeskönyvek, mesekönyvek, ifjúsági regények, pszichológia, valamint a felnőtt olvasók részére romantikus regények, verses kötetek, és még felsorolni sem lenne rövid, hányféle témakörben kínálja a könyvtár legújabb könyveit.

„Látogassanak el hozzánk, és válogassanak kedvükre!” mondanánk Önöknek legszívesebben, de helyette a „KÖNYVET HÁZHOZ SZOLGÁLTATÁST” tudjuk felajánlani – osztotta meg velünk igazgató úr.

Makovecz Benjámin: Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről 

„Emlékezés? Korrajz? Töredékes családtörténet? Fejlődésregény? Makovecz Benjamin költőien szép írása műfajilag nehezen meghatározható. Egyedi a szerkezete is: száztizenegy lábjegyzetben próbálja megrajzolni apa és fiú lassan bontakozó és egyre bensőségesebb kapcsolatát a 60-as évek elejétől 2011-ig, Makovecz Imre haláláig. Az írói szemszög a ,,pesti kisfiúé”, a hangvétel személyes, ugyanakkor távolságtartó. A közös élmények felidézéséből érdekes, néha mulatságos, néha végtelenül szomorú történetek kerekednek: a bokszolósdi, a duplándöglött szabadságbogarak, az adriai tengerparti nyár vagy a sáska a rezsón.  A Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről a 20. század egyik legnagyobb magyar építészének sokszínű, eleven és emlékezetes portréja.”
A könyvet két okból is ajánlom szíves figyelmükbe. Mogyoródon 2001. július 3-án ünnepélyes szabadtéri szentmise keretein belül adták át a Szent László Kilátó-kápolnát, mely Makovecz Imre tervei alapján készült. Mindannyiunk örömére jelenleg folynak a felújítási munkálatok, hogy településünk egyik emblematikus, szakrális épülete régi szépségében fogadhassa az arra látogatókat. Makovecz Imre ez év novemberében lenne 85 éves.

Arthur Koestler: A vágyakozás kora

“Párizs, az 1950-es évek derekán – itt és ekkor játszódik Arthur Koestler regénye. A fény városára a totalitárius diktatúra fenyegető árnyéka borul. A veszély egyre közelibb, és minden józanul gondolkodó ember tudja, hogy mi történik majd, ha végül bekövetkezik a katasztrófa. Csak maroknyian készek a küzdelemre; a többieket megbénítja a félelem, a beteges gyűlölet, a cinizmus, a reménytelenség vagy a jámbor és botor optimizmus.

A vágyakozás kora talán a legjobb Koestler-regény, egyesek szerint erőteljesebb, mint a Sötétség délben; hihetetlen erővel mutat meg egy kort, a hitvesztések máig tartó korát. Egy érett és pallérozott elme birkózik a korszak leggyötrelmesebb és legfelkavaróbb kérdésével; az emberi érzelmek tükrében tárja az olvasó elé a totális diktatúra fenyegetésével való szembeszállás alig elviselhető terhének gyötrelmeit.”ű
Körmendy Zsuzsanna

100 mese Mátyás királyról

Ki ne hallott volna a világ legigazságosabb uralkodójáról, a furfangos Mátyás királyról? Mátyásról, aki óvja a szegényeket és elesetteket, móresre tanítja a dölyfös hatalmaskodókat és jót nevet, ha valaki még az ő csavaros eszén is képes túljárni? Gazdagon illusztrált kötetünkben százat gyűjtöttünk össze a legjobb Mátyás-történetekből, köztük olyan örökérvényű fabulákat, mint Az igazmondó juhász, A kolozsvári bíró és az Egyszer volt Budán kutyavásár. Miközben jót derülünk az országot álruhában járó legendás király éles elméjén, illetve a pórul járt kapzsi uraságokon és haszonlesőkön, tanulunk is: erkölcsről, igazságról és bölcsességről.

A kölcsönzés feltételeiről itt találnak bővebb információt:

https://mogyorodma.hu/friss-hirek/konyvet-hazhoz-uj-szolgaltatas/

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük