Ez a fiatalember vezeti mostantól a Nonprofitot

Ez a fiatalember vezeti mostantól a Nonprofitot

Június elsejétől új vezetője van a Mogyoród Nonprofit Kft.-nek, mégpedig egy 25 éves mogyoródi fiatalember, Biró Péter személyében. Péter fiatal kora ellenére már rendelkezik hasonló tapasztalatokkal, és nagy tervekkel vág neki az új feladatának.

Fiatal és céltudatos – ez az, ami már az első pillanatban látszik a Mogyoród Nonprofit Kft. új vezetőjéről. A pozíció még tavaly üresedett meg, amikor Frankó-Szőnyi Enikő szülési szabadságra ment. Először Juhász Lászlót nevezték ki, vele azonban az év elején szerződést bontottak. Ezután átmenetileg az addigi és a mostani igazgató-helyettes, Kiss Lajos megbízott ügyvezető látta el a cég vezetését. Az új pályázatot pedig Biró Péter nyerte meg.
“Mogyoródon nőttem fel, két éves voltam, amikor a családom ide költözött. A felsőfokú tanulmányaimat a Budapesti Kommunikációs Főiskola (ma már Metropolitan Egyetem – a szerk.) kommunikáció szakán végeztem, és az elmúlt két évben a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-nél dolgoztam. Kommunikációs menedzserként szerződtem le, de később szakmai titkári és projektmenedzseri feladataim is voltak: az én csapatom készítette el például az I LOVE Zugló applikációt, amely a kerületben való tájékozódásban segíti a felhasználókat” – fejtegette a Mogyoród Mának. – “A pandémia alatt home office-ban dolgoztam itthon, és megláttam a Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának álláshirdetését. Először csak eljátszottam a gondolattal, hogy megpályázom, ám amikor láttam, hogy minden kritériumnak megfelelek, már biztos voltam a dolgomban. Megvan hozzá a megfelelő képesítésem, tapasztalatom, tudtam, hogy hova jövök, minden szál Mogyoródhoz köt. Ismerem a helyi embereket, utcákat, tereket.”
Péternek komoly tervei vannak: nagy álma, hogy úgy legyen Mogyoród élhető település, hogy közben a tradícióit is megőrzi.
“Sokat járok a Balaton-felvidéken, az ottani megoldásokból inspirálódom. A Hungaroring miatt rengeteg turista fordul meg nálunk, és szeretném, ha Mogyoród más arcait is megismernék, megszeretnék” – folytatta. – “Mindent támogatok, ami környezetbarát és innovatív technológia. Szép, és rendezett településsé szeretném alakítani Mogyoródot, ahol nyoma sincs a szemétnek. Tervezek több közös szemétszedést is, illetve egy nagy közös helyet, ahol mindenki lerakhatja a zöld-hulladékát. Így talán elejét tudjuk venni az égetésnek, ami szintén jellemző probléma a nagyközségben. Fiatal vagyok, de vannak terveim, elképzeléseim, és azt gondolom tudom ezt jól csinálni. Az pedig külön öröm számomra, hogy az otthonomért dolgozhatom.”

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük