Birkózó sikerek a Délvidéken

Ifj. Ökrös Antal nyerte el a legjobb külföldinek járó különdíjat Szerbiában, Magyarkanizsán a hétvégén. Anti elképesztő magabiztossággal vert mindenkit, el sem hitték a szerbiai klubok, hogy mindössze 9 éves. Kéri László beszámolója a hétvégén történtekről.

Magyarkanizsai (Szerbia) barátaink meghívásának eleget téve utaztunk a legkiválóbb búza és liszt hazájába, a Délvidékre. Ők augusztusban edzőtáboroztak nálunk, amit teljes egészében Ökrös Antal, a lelkes mogyoródi birkózó apuka finanszírozott. Hosszú ideje minden évben nagy nemzetközi versenyt rendez a bácskai város Csaba Ferenc, a kiváló olimpikon tiszteletére. Ebben az évben is 10 ország (Szerbia, Magyarország, Bulgária, Románia, Moldova, Görögország, Csehország, Ausztria, Horvátország és Bosznia-Hercegovina) 250 versenyzője küzdött az érmekért. Kiválóan megrendezett, színvonalas verseny volt, ahol minden pillanatban megtapasztaltuk délvidéki testvéreink megkülönböztető szeretetét. Otthon érezhettük magunkat. Sőt! Köszönjük!

Ökrös Anti edzőjével, Kéri Lászlóval

Külön ki kell emelnem Ökrös Antika birkózását. Elképesztő magabiztossággal vert mindenkit. Súlyában 11 versenyző indult, a három meccsén összesen nem maradt a szőnyegen egy percig! Be is támadtak bennünket szerbiai klubok, mondván kizárt, hogy ez a gyerek 9 éves legyen. Megértem őket, én sem hittem volna el azt birkózást látva. De Anti valóban 2012-es. Kain Bencét csak a bolgár versenyző győzte le, moldáv és román ellenfelét magabiztosan verte. Bátyja, Dominik is jól birkózott, az elődöntőben kétszer is tusolta a későbbi győztes moldávot, de mindig kiengedte a kétvállas helyzetből, így bronzérmes lett.

Eredmények:
Aranyérmes: Ifj. Ökrös Antal( U 9., 30 kg)
Bronzérmes: Kain Bence ( U 14, 52 kg.); Kain Dominik ( U 18, 60 kg)

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük