Birkózó sikerek a Délvidéken

Birkózó sikerek a Délvidéken

Ifj. Ökrös Antal nyerte el a legjobb külföldinek járó különdíjat Szerbiában, Magyarkanizsán a hétvégén. Anti elképesztő magabiztossággal vert mindenkit, el sem hitték a szerbiai klubok, hogy mindössze 9 éves. Kéri László beszámolója a hétvégén történtekről.

Magyarkanizsai (Szerbia) barátaink meghívásának eleget téve utaztunk a legkiválóbb búza és liszt hazájába, a Délvidékre. Ők augusztusban edzőtáboroztak nálunk, amit teljes egészében Ökrös Antal, a lelkes mogyoródi birkózó apuka finanszírozott. Hosszú ideje minden évben nagy nemzetközi versenyt rendez a bácskai város Csaba Ferenc, a kiváló olimpikon tiszteletére. Ebben az évben is 10 ország (Szerbia, Magyarország, Bulgária, Románia, Moldova, Görögország, Csehország, Ausztria, Horvátország és Bosznia-Hercegovina) 250 versenyzője küzdött az érmekért. Kiválóan megrendezett, színvonalas verseny volt, ahol minden pillanatban megtapasztaltuk délvidéki testvéreink megkülönböztető szeretetét. Otthon érezhettük magunkat. Sőt! Köszönjük!

Birkózó sikerek a Délvidéken
Ökrös Anti edzőjével, Kéri Lászlóval

Külön ki kell emelnem Ökrös Antika birkózását. Elképesztő magabiztossággal vert mindenkit. Súlyában 11 versenyző indult, a három meccsén összesen nem maradt a szőnyegen egy percig! Be is támadtak bennünket szerbiai klubok, mondván kizárt, hogy ez a gyerek 9 éves legyen. Megértem őket, én sem hittem volna el azt birkózást látva. De Anti valóban 2012-es. Kain Bencét csak a bolgár versenyző győzte le, moldáv és román ellenfelét magabiztosan verte. Bátyja, Dominik is jól birkózott, az elődöntőben kétszer is tusolta a későbbi győztes moldávot, de mindig kiengedte a kétvállas helyzetből, így bronzérmes lett.

Eredmények:
Aranyérmes: Ifj. Ökrös Antal( U 9., 30 kg)
Bronzérmes: Kain Bence ( U 14, 52 kg.); Kain Dominik ( U 18, 60 kg)

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.