Semmi sem állíthatja meg az igazi Forma 1 fanatikusokat

A zárt kapuk ellenére, vagy talán épp amiatt, már ma délelőtt gyülekeztek a Forma1 fanatikusok a Hungaroring környéki dombokon.

Zárt kapuk mögött rendezik meg az idei Formula 1 Magyar Nagydíjat, sőt: több utat is lezárnak Mogyoródon a verseny idejére. Csak a kivételezettek juthatnak be a száguldó cirkuszba: a versenyzők és kíséretük, valamint a futamokat közvetítő tévések és újságírók.

A Hungaroringot körülvevő dombokon már péntek reggel gyülekeztek az emberek
Fotó: Isza Ferenc

Az igazi rajongókat azonban nem lehet megakadályozni abban, hogy megnézzék a kedvenceiket. Péntek délelőtt, amikor a szabad edzések megkezdődtek, egyre többen tűntek fel a Hungaroring környéki dombokon. Sokáig nem élvezhették a kilátást, a rendőrök perceken belül távozásra szólították fel őket.

Nem sokáig élvezhették a holland turisták a mogyoródi dombok kilátását
Fotó: Isza Ferenc

A legtöbben végül Kamarás Tamás vendégházában kötöttek ki, ahol az olasz nyelvi klub záróestje is volt épp egy héttel ezelőtt. Ott már várták őket és a többi Forma 1 rajongót, hogy ha nem is a lelátóról, de legalább a dombtetőről együtt szurkoljanak a kedvenceiknek.

Gál Vanda nem hagyhatta ki az idei futamot
Fotó: Isza Ferenc

“Az elmúlt tíz évben minden nyáron kint voltunk a Forma 1-en, és az idei évre is megvettük a jegyeket. A vírus azonban sajnos közbeszólt. Hatalmas Kimi Raikönnen szurkoló vagyok, és mivel lehet, hogy jövőre visszavonul, így nem akartam lemaradni, hogy utoljára láthassam őt a ringben.” – fejtegette Gál Vanda. – “Győrött lakunk, és reggel a kávézás közben megbeszéltük a férjemmel: nem maradunk otthon! Lesz, ami lesz, eljövünk Mogyoródra, és meglessük Kimiéket!Arra azonban nem számítottunk, hogy ilyen jó helyet találunk majd, mint Tamás vendégháza.”

Alkalomhoz illő festést kapott a fű is: “Hiányzol Forma1!”
Fotó: Isza Ferenc

Kamarás Tamás számított, és a következő két napon is számít a vendégekre. A kifejezetten Forma 1 tematikájú vendégházba ezen a hétvégén a testvérvárosunkból, Santa Lucia de Piavéből érkezett volna egy olasz társaság, ám le kellett hogy mondják, mert Veneto tartomány szigorított a beutazási szabályokon. Hazaérve két hetes karantén várt volna rájuk, amit nem vállaltak.

Gyönyörű tematikus szobák várják a Forma 1 rajongóit Tamáséknál
Fotó: Isza Ferenc

“A kapunk mindenki előtt nyitva áll, itt is aludhat, aki szeretne, de lehet csak a futamok idejére jönni.” – jelentette ki Kamarás Tamás.

A Formula 1 első napjáról Isza Ferenc készített képgalériát.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük