Áthelyezik a üveghulladék gyűjtőpontot

Áthelyezik a üveghulladék gyűjtőpontot

Október végétől a Katolikus temetővel szemben lévő irodaépület mellé lehet vinni az üveghulladékot. A terület kamerákkal lesz megfigyelve, és a más jellegű hulladékot elhelyezők ellen eljárást indítanak.

A Mátyás király úti buszfordulóból áthelyezik a szelektív üveggyűjtő pontot a katolikus temetővel szembe, a Hungaroring út 2. számú irodaépület alatti önkormányzati területre. A konténereket október 27 és 29 között rakják át, azok heti leürítését követően.

A tervek szerint az új területet kamerával fogják megfigyelni, hogy a konténerek mellett eddig tapasztalható illegállis hulladéklerakást megakadályozzák, és az elkövetők ellen eljárást indítsanak.

A lerakható üvegek: italosüvegek (üdítős, sörös, boros, stb.), befőttesüvegek. Semmilyen másfalja üveg, vagy más hulladék nem kerülhet a szelektív konténerbe, nem gyűjthető ott például az ablaküveg, az autóüveg, de a széttört hőálló üvegtálat – vagyis jénai edényt – sem lehet ott kidobni. A fénycső, az izzólámpa, a villanykörte, a szemüveg és a nagyító szintén nem való a gyűjtőpontra, ahogyan a műanyag vagy papír zacskók és a háztartási hulladék sem.

Az Önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben a tárolók megtelnek, ne rakodjanak mellé, mert az is hatósági eljárást vonhat maga után.

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük