Így ünnepelték a karácsonyt az óvodások – GALÉRIA

A Pillangós Óvodát sok jelzővel lehet leírni- Boldog Óvoda, Zöld Óvoda, Biztonságos Óvoda, Madárbarát Óvoda- de ilyenkor decemberben, Karácsony felé egyre színesebbé, egyre díszesebbé válik az intézmény. Csiszár Győzőné Margó óvodapedagógus beszámolója.

Advent kezdetén a várakozást jelképező koszorúk lila és rózsaszín gyertyái kezdenek világítani. Hetente közös énekléssel, együtt gyújtottuk meg őket. Aztán egyre pirosabb minden. Vártuk a Mikulást, aki idén is eljött hozzánk. Cukrot, diót, mogyorót rejtegetett a zsákja- köszönet a szülőknek. A csoportokban egyre több dísz került fel az ajtóra, ablakra, öltözőbe. Újabb szín: zöld. Kikelt a Luca-búza. Fehér. Csillog a máz a mézeskalácson. A Főtéri fenyőfára is készítettünk díszeket.
A sok ötletes Adventi naptárból egyre fogynak az apró ajándékok, közeledik az óvodai ünnep. Az “igazi” otthon lesz, de ezt is izgatottan várja gyerek, felnőtt egyaránt. Az óvó nénik mesével készültek- a Gesztenyések a Három fenyőfa, a Pillangósok a Vityilló mesét mesélték a gyerekeknek bábelőadás és mesejáték formájában. A díszlet, a jelmez saját készítésű volt. Idén is jól sikerült, mindenki egyaránt élvezte. Az előadás után a csengő hangját követtük. És igen! Idén is gyönyörű volt a karácsonyfa. Sok-sok ajándék várta a gyerekeket- köszönjük az Önkormányzat és az alapítványunk segítségét. A közös éneklés után a csoportokban lázas ajándék bontogatás kezdődött. Az ünnepi asztalon a finomságokból bőven jutott. Idén ugyan kiürültek az Adventi naptár ablakai, de jövőre újra kinyílnak. Óvodáinkban azon munkálkodunk, hogy ne csak az ünnep, hanem minden dolgos hétköznap is tevékeny, színes élmény legyen a gyerekeknek.

Boldog, áldott Karácsonyt kívánunk!

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük