Hagyományteremtő Gasztrofesztivál Kukukkhegyen

Közelebb kerülni egymáshoz, megmutatni a kukukkhegyi gasztro értékeket egymásnak és az ófaluban élő mogyoródiaknak. Ezért hirdette meg Hagyományteremtő Gasztrofesztiválját az Élhető Kukukkhegyért Egyesület. A szervezők elégedettek: sokan jöttek, jókat beszélgettek, kóstoltak és szavaztak. 

Gyönyörű időben tartotta meg az Élhető Kukukkhegyért Egyesület az önkormányzattól kapott közösségi telken az első Hagyományteremtő Gasztrofesztiválját. Kokas Annamária, az egyesület alelnöke azt mondta: lehetőséget akartak adni a kukukkhegyieknek, hogy bemutatkozhassanak a szélesebb közönség előtt is: így egy kis piacot szerveztek, ahova a helyiek kecskesajtot, lekvárt, kézműve süteményeket hoztak.

Hagyományteremtő Gasztrofesztivál Kukukkhegyen
A szervező csapat

A főzőverseny kicsit felemásra sikeredett: bár a helyszínen is rotyogott pörkölt a kondérban, az emberek többsége mégis inkább otthonról hozta el a főztjét, hogy a fesztiválra benevezze. A finomságokat mindenki megkóstolhatta és így szavazhatott a kedvencére. A nyertes étel A disznó színe java fantázianevű disznópörkölt lett, amelyet Móré Sándor készített. A díjazottak között volt még a Parasztos uzsonna és a Sertéspörkölt bográcsban is.

Hagyományteremtő Gasztrofesztivál Kukukkhegyen

Kokas Annamária szerint a buli nagyon jól sikerült: a résztvevők késő estig maradtak. Egy dologban mindenki egyetértett: jövőre ugyanitt találkoznak!

Az eseményről készült fényképekből hamarosan Facebook oldalunkon galériát teszünk közzé.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük