Így lehet segíteni az ukrajnai menekülteknek

Az Ukrajnában kitört háború miatt menekülésre kényszerülő családok Mogyoródon is jelen vannak. A hatékony segítségnyújtás érdekében a Mogyoródi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat koordinálja az adományozás folyamatát, a családok feltérképezését. Összegyűjtötték, mire lenne a legnagyobb szükség.

A háborús helyzet miatti menekültválságban összefogott Magyarország. Mogyoródon Menekültválság Koordinációs Csoport alakult, a Mogyoródi Családsegítő irányítja a segítségnyújtást. Két célra gyűjtenek adományt: egyrészt a határ menti településekre érkezők számára, másrészt a Mogyoródon meghúzódó nagyjából 40 fős menekült családok megsegítésére.
A családokkal folytatott beszélgetések alapján az alábbiakra lenne szükségük:
  • Tartós élelmiszer: liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzerv, fűszerek, tésztaszósz, lekvár, méz, tartós tej, hüvelyesek, édesség, tea, instant kávé, instant leves és tészta, előre csomagolt (nem házi készítésű) szalámi, kolbász, margarin, vitaminok,
  • Tisztálkodási és higiéniás termékek: tusfürdő, sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, mosószer, mosogatószer, mosogató szivacs, egészségügyi betét, papír zsebkendő, WC papír, nedves törlőkendő
  • Vannak iskolás korú gyermekek Mogyoródon, akik hétfőn már kezdenek az iskolában. 6 gyermek, 2 lány 4 fiú. 2. és 3. osztályosok lesznek. Nincs semmijük az iskolához, nagy szükség lenne a következőkre: 1 kisfiú iskolatáska, 1 kislány iskolatáska, tanszercsomag 2 fő 2. osztályos és 1 fő 3. osztályos számára, foglalkoztató füzetek óvodások és kisiskolások számára, színes ceruza, filctollak.
  • Ruhaadományok: Jelenleg 146-152-158-164-es méretű fiú tavaszi ruhák, tavaszi kabátok, 140, 152-es méretű lány tavaszi ruhák, tavaszi kabátok, Női S, M, L, XL-es méretű női tavaszi ruhák, kabátok, Fiú cipők: 25,26, 31,33,36,37,39-es méretű fiú sportcipők, lány cipők: 22,26,35,36,37,39-es méretű. Kérik, hogy a ruhaadományokat méret és nem szerint különválogatva, felcímkézve juttassák el Szolgálathoz !
Az adományokat hétfőtől-csütörtökig 9-15 óra között lehet behozni a Mogyoródi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatba. (Hangya épület, Mogyoród, Dózsa György út 25.)
Aki pénzadománnyal segítene, azt is lehet: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 11784009-20200817 számú számlára várja az adományokat, a közleménybe pedig be kell írni, hogy MMSZ Mogyoródi Csoport.
Mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben tudomása van településünkön tartózkodó menekült családokról, tájékoztassák Szolgálatunkat emailben (info@mogyorodcsaladsegito.hu), vagy a 06-30-663-9814-es telefonszámon. Aki szállást, vagy munkát tud felajánlani, az is keresse nyugodtan a Családsegítő munkatársait. A segítségnyújtásról a legfrissebb információkat a Mogyoródi Családsegítő a Facebook oldalán osztja meg.
Borítókép: Mogyoród KSK Facebook
Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük