Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!

Esélye sincs többé a télnek, a mogyoródiak ugyanis alaposan kitettek magukért a farsangi bálokon, és messze űzték a hideget! Először a nyugdíjasok és az általános iskola alsó tagozata farsangolt február 7-én, pénteken délután, őket követte a Pillangós Óvoda alapítványi bálja szombat este, a felső tagozat pedig február 14-én ünnepelt.

Már a Szent László Általános Iskola ajtaján belépve hallani lehetett, hogy itt bizony buli van, mégpedig nem is akármilyen! Az ebédlőből jókedvű hangok szűrődtek ki: a mogyoródi nyugdíjasok gödöllői barátaikkal mulatva űzték el a farsangot. Igazi batyus bál volt: mindenki hozott egy kis házi süteményt, és persze nem maradhatott el kísérőnek az ízletes zsíros deszka sem.

A gödöllői nyugdíjas klubból többen be is öltöztek: a színes parókák között például egy apácajelmez is fellibbent. Az igazi show-t azonban a mogyoródi nyugdíjasok adták, akik meglepő műsorral készültek. Otthonkában, görbe bottal felsorakoztak, és énekeltek egy szívhez szóló dalt a nyugdíjas évekről és a mindennapokról. Ezután a levegőbe repültek a botok, kibújtak az egyenruhából, és Koós János „Nem csak a húszéveseké a világ” örökzöldjével elindult a bulivonat. Persze nem csak egyedül táncoltak, mindenki a parkettre penderült.

A legnagyobb sikere az otthonkába öltözött mogyoródi asszonyoknak volt.
Az már biztos, hogy nem csak a húszéveseké a világ!
Fotó: Kovács Attila

“Nézd, anyukád milyen jól táncol a bottal” – mondta társának egy fiatalabb asszony a mulató időseket elnézve.

“Persze, ilyenkor nem fáj a lába” – nevetett a másik. Később a Senior Táncklub lépett fel két koreográfiával, majd kora estig folytatódott a mulatság, amelyről további képeinket itt találja.

Szájmaszkban a színpadon

Ugyanekkor az épület másik felében, az iskolai tornacsarnokban az alsós diákok vonultak fel jelmezeikben. A szülők bevetettek mindent: ötletes jelmezek készültek házilag, tulajdonosaik boldog arcán pedig látszott: nem hiába.

A teremben nem kellett semmitől sem félni: szuperhősök egész serege jelentett bombabiztos védelmet a délután folyamán. Ám még a legkeményebb szívű Supermanek szíve is összeszorult kicsit, amikor feltűnt közöttük hátborzongatóan élethű arcfestésével a félelmetes Joker. A lányok között az Elza hercegnő jelmez volt a sztár, de a színpadra lépett egy igazi gésa, egy balerina és egy ikerpár is.

Itt a farsang, áll a bál!
Ráéreztek az aktualitásra…
Fotó: Kovács Attila

Az Uzsoki Fun Dance Club talán nem is tudta, mennyire aktuális lesz az előadásuk, mire fellépnek. A diákok ugyanis orvosi köpenyben és szájmaszkban jelentek meg. Ám mielőtt mindenki a koronavírusra gondolt volna, gyorsan elmondták: Éva néni, az osztályfőnökük eltörte a karját, és ezzel a tánccal szeretnének köszönetet mondani az Uzsoki Kórháznak, ahol meggyógyították őt.

Az utánuk következő pop-rock lánybanda tagjai belecsaptak a húrok közé, igazi hajrázós buli indult, ezt pedig csak tetézte a fánkevő verseny! A színpompás forgatagról több képünk is készült ám, ezeket itt tudja megnézni.

Kalózok és tengerészek

Szombat este a felnőtteké volt a pálya, illetve az iskolai tornaterem: az idei év jótékonysági farsangi mulatságának témája: kalózok és tengerészek. Ennek megfelelően aranyfülbevalós, félszemű kalózok, megtermett matrózok ropták a parketten a csinos tengerészlányokkal.

Itt a farsang, áll a bál!
Tombolt a jókedv a kalózok és tengerészek buliján
Fotó: Isza Ferenc

A lemezlovas pedig ki más lehetett volna, mint a hajóskapitányi díszegyenruhába öltözött DJ Polgi, vagyis Paulovics Géza polgármester. “Nagyon örülünk, hogy enynyien eljöttek, és hogy ilyen sokan be is öltöztek. Az idén nem tartottunk jelmezversenyt, de tombola volt értékes ajándékokkal, melyet a szülők és a mogyoródi cégek ajánlottak fel. A bál teljes bevétele pedig az óvoda alapítványát gazdagítja” – árulta el dr. Csikós Gellértné, a Mogyoródi Pillangós Óvoda vezetője.

A felnőtteknek meglepetésként az ovisok egy kis tánccal is készültek. Volt persze olyan gyerek, aki inkább azon lepődött meg, hogy kedvenc játék állata aznap este nem az ágyában várja, hanem a szüleivel megy el mulatni.

Itt a farsang, áll a bál!
Titusz jobb szerette volna, ha a papagáj inkább vele alszik, de a madár mindenképp bulizni akart
Fotó: Isza Ferenc

“A vállamon ülő papagáj a fiamé, Tituszé. Amikor meglátta, hogy a vállamra erősítem egy övvel, heves tiltakozásba kezdett, hogy nem vihetem magammal a kedvenc plüssállatát! Úgy kellett kicsempésznem” – árulta el jelmeze titkát Gábor, majd párjával elnyelte a vidám farsangi forgatag. Ha kíváncsi a jelmezekre, itt nézegetheti meg őket.

A borítóképet Kovács Attila készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük