Jubilált a Military tábor

Jubilált a Military tábor

Másfél évtizede a világ minden tájáról érkeznek a gyerekek a mogyoródi military táborba. Az idén az ötezredik lakót köszöntötték.

Különleges világba csöppennek a táborozók a régi autósmozi mellett: Horváth Zsolt immár 15 éve szervez military tábort, ahol a katonai élet mindennapjait ismerhetik meg a gyerekek.

Jubilált a Military tábor

“A világ majdnem minden földrészéről érkeznek hozzánk gyerekek, tavaly például negyven kínai táborlakónk volt. Az interneten találnak meg minket, és már tavaszra elfogynak a szabad helyek – büszkélkedett Horváth Zsolt, a tábor vezetője, aki maga is mogyoródi lakos, és szenvedélyes harci jármű gyűjtő. – “A hozzánk érkező gyermekek tábori sátrakban alszanak, napközben gyakorlatoznak, megismerkednek a katonai élet mindennapjaival, és persze a fegyverbemutató és a harckocsizás sem maradhat ki. Tizennégy év alatt 97 tábort szerveztünk, és Wichmann Dalma lett az ötezredik táborozónk.

Jubilált a Military tábor

Dalma különleges kislány: a Pécs mellőli Kozármislenyből érkezett, és minden vágya, hogy katona legyen.

“Sporttagozatos középiskolába jelentkeztem, mert nagyon fontos számomra a testmozgás: lovaglok, judozom és motorozom is. Sajnos hamar elröppent ez a hét, de mindenképp vissza szeretnék jönni, és remélem, később rajparancsnok is lehetek – mondta.

A tábori életről a Szilas Tv is forgatott, a riportjukat itt nézhetitek meg:

További képeket itt találtok Isza Ferenc galériájában:

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük