Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek

Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek

Telt ház volt szombaton Zsugonits Bálint mogyoródi fodrászatában, és a bevétel most a kis Lencsié lett. A jótékonysági akció során közel három fejlesztése árát sikerült összegyűjteni. Bálint példakép a fiataloknak: mindössze húsz éves, és máris sikeres vállalkozása van, a férfi fodrász és borbély szalonja közkedvelt a településünkön. Ez nem csoda, hiszen a mogyoródi fiatalember közvetlen, kedves személyisége sokakat magával ragad, a nála kialakuló spontán bulik pedig tovább fokozzák a népszerűségét.

A Future Barberben mindig jó a hangulat: akármilyen korú vendége is van, Zsugonits Bálint mindenkivel szinte azonnal megtalálja a közös hangot. Sokan a kellemes légkör miatt járnak hozzá, akár hetente, vagy kéthetente is.
“Nagyon fontos nekem, hogy aki idejön, az jól is érezze magát. A legfiatalabb vendégem néhány hónapos, a legidősebb pedig 93 éves. Persze ezek a végletek, a többség 18-27 év közötti, illetve rengeteg kisfiú is jár hozzám. Már az első vágásnál is arra gondolok, hogy egy hosszú távú kapcsolatot alapozunk meg, és van akivel tényleg együtt találjuk ki, alkalomról alkalomra, hogy milyen frizura is passzol igazán hozzá” – fejtegette Bálint. – Az üzletet a vendégek igényeinek megfelelően bővítem: nemrég például hűtőt vettem az italoknak, és xbox-ot a játszani vágyóknak.

Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek
Fotó: Isza Ferenc

A kezdet – mint általában – neki sem volt könnyű. Egy évvel ezelőtt még egy közeli település egyik szalonjában dolgozott, bár már akkor is sokan jártak hozzá Mogyoródról – hiszen itt lakik, és itt is nevelkedett fel. A koronavírus első hulláma idején döntött úgy, hogy felmond a munkahelyén, és Mogyoródon próbál boldogulni. Először a Forrásban helyezkedett el.

Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek
Fotó: Isza Ferenc

“Szerettem ott dolgozni, de úgy éreztem nem illek oda teljesen. Én férfi fodrász és borbély vagyok, ott pedig kizárólag nők dolgoztak. Nagy álmom volt egy saját szalon, ami olyan, amilyennek én megálmodtam. Amikor megtudtam, hogy a Fő utca pincesorán kiadó egy helyiség, ami ráadásul már régebben is fodrászat volt, megcsillant a remény. Bár nem egészen úgy nézett ki, ahogy én szerettem volna, ez mégiscsak az én helyem lehet” – emlékezett vissza a kezdetekre Bálint. – “Volt egy nagyon drága motorom, azt eladtam, mert tudtam, hogy nem lesz olcsó mulatság. Gyermekkori álmom volt ez a jármű, de tudtam, hogy ha szintet szeretnék lépni, abba be kell fektessek. Végül karácsony előtt sikerült megnyitni – a koronavírus második hullámának a derekán. Hétfőn reggel, amikor kinyitottam az üzletajtót, konkrétan 3000 Forint volt a zsebemben. Szerencsére jöttek a vendégek, és azóta is jönnek. Amikor húsvét után kiderült, hogy nyithatok, egy nap alatt tele lettem előjegyzéssel.”

Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek
Fotó: Isza Ferenc

A vendégek mellett Bálintnak arra is van ideje, hogy jótékonykodjon: a múlt hét szombaton Zsákai Lénának, vagyis Lencsinek gyűjtött.
– Amikor hallottam, hogy kupakokat gyűjtenek neki, sajnáltam, hogy én nem tudok ehhez hozzájárulni. Eszembe jutott, hogy másképp viszont tudok nekik segíteni: a múlt hét szombaton nem kértem pénzt a haj és szakállvágásért, az erre szánt összeget mindenki betehette egy dobozba, amit este átadtam a Zsákai családnak. Nagyon örültünk, mert összesen 222 000 Forint gyűlt össze! Lencsi terápiája a solymári Borsóházban igen sokba kerül, ebből az összegből majdnem hármat ki tudnak majd fizetni – fejtegette Bálint.

Majdnem 3 havi kezelés árát gyűjtötték össze Lencsinek
Fotó: Zsugonits Bálint
Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük