Metszéstől a pohárig

Kamarás György borospincéje régi, klasszikus, ugyanakkor modernizált vintázs hangulatú hely, a berendezés a borász gondos kezeinek munkáját dicséri. A szépen felsorakoztatott kupák a borversenyek győzelmelmeit hivatottak jelezni. Családi eseményekre, baráti társaságok részére borkóstolókat is rendeznek a hangulatos pincehelyiségben.

 

– Amennyire vissza tudok emlékezni, az anyai és apai nagyszülőknek volt már szőlője, bora, sőt a nagyapámnak kocsmája is focipályával.  Családunk korábbi generációi lelkesen foglalkoztak a szőlővel, de gyerekként azt éltem meg, hogy a szőlővel rengeteg munka van. Örömteli, hogy a mogyoródi pincetulajdonosok célja, hogy az értékek megmaradjanak és a pincék újra kinyithassanak, köztük a miénki is. Számunkra a siker azt jelenti, hogy valódi találkozóhely legyen a pincénk, jó hangulattal és finom borokkal.  Jelenleg öt hektáron gazdálkodunk: Chardonnay-t, Irsai Olivért, Zöld Veltelinit, a vörösök közül pedig a Kékfrankost termesztjük. Borral foglalkozni komoly dolog, rengeteg türelmet és kitartást igényel onnantól kezdve, hogy elindul a metszéssel az év, egészen egy pohár borig végigkísérni a szőlő útját. A mogyoródi bornak híre van, országos szervezetek, sőt nemzetközi csoportok is apránként felfedezik. Most még kicsik vagyunk, de remélem növekedni tudunk. Szeretnénk eljutni odáig, hogy legalább tízezer palackot értékesítünk. Bízom abban, hogy lesz aki átveszi, továbbviszi ezt a hagyományt a családunkban – osztotta meg velünk Kamarás György, akit fiával együtt fotóztunk.

Fotók: Bulla Bea

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük