Mikulás járt a Klastrom Adventben (GALÉRIÁVAL)

Kézműveskedéssel és mondókázással, énekléssel töltötték advent második szombatjának délelőttjét a Klastrom Advent látogatói. A délelőtt csúcspontjaként megérkezett a Télapó is.

A jótékonysági karácsonyváró azzal a céllal hozta létre 2021-ben a Mogyoródi Testvértelepülési Egyesület, hogy a környezetünkben élő mogyoródi rászoruló családokon tudjon segíteni. Tavaly a támogatók segítségével és a védőnői szolgálattal karöltve 10 nehéz körülmények között élő családon tudtak segíteni 100.000-100.000.-Forint értékű élelmiszer, tisztálkodószer, tűzifa és rehabilitációs jellegű támogatással. Ebben az évben is legalább 10 család támogatását tűzték ki célul, akiknek karácsony előtt a tavalyihoz hasonlóan tartós élelmiszert, tisztítószereket, tisztálkodási szereket, valamint játékcsomagokat vásárolnának, és részükre ezeket karácsony hetében eljuttatnák.

Advent négy szombatján önkéntesek segítségével kézműves foglalkozásokat tartanak, melyre a támogatói jegy 3.500.-Ft-ba kerül, illetve minden programra meghívnak 10 rászoruló gyermeket is.

Az idén is felépült a mogyoródi Mézeskalácsfalu: Juhász Éva Leopoldina már október óta szervezte a látványos jótékonysági akciót. Az épületeket ugyanis karácsony előtt elárverezik, és a befolyt összeget, valamint a maradék házikókat szintén a rászoruló családok kapják meg. Tavaly 200 ezer forinttal tudtak így segíteni, remélhetőleg az idén még magasabb lesz ez az összeg. Most huszonegy család készített épületeket, köztük egy mindössze hét éves testvérpár, Mónok Lili és Ádi is! További különlegesség, hogy jellegzetes mogyoródi épületek is készültek, mint például a kilátó, vagy a HÉV szerelvény.

A héten egy újabb csodálatos óriási karácsonyfalu terepasztallal gyarapodott a programsorozat, melyet Kurfis Magyar Évának köszönhetően.

Isza Ferenc galériája a szombat délelőttről.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük