Mogyoródi dalokkal tündököltek a népdalosaink

Az arany minősítés mellett a nívódíjat is hazahozta a Jakab Mihály népdalkör az országos minősítő versenyről.

Igazán büszkék lehetünk az idén negyven éves népdalosainkra: a Jakab Mihály népdalkör fantasztikus teljesítményt nyújtott a hétvégén Kerepesen megrendezett minősítő versenyen.

Az augusztusi lapszámunkban beszámoltunk róla, hogy az idén nagy változások történtek a népdalkör háza táján: Szántó Jánosné Marika lemondott az elnöki tisztségről, és átadta azt Babicz Balázsné Évának. A döntését egészségügyi okokkal indokolta, és azzal, hogy otthonba vonul a nyáron.

“A tavasszal sajnos agyvérzést kaptam, és több orvos is azt tanácsolta, ne éljek tovább egyedül. Így a nyugdíjasotthonba költözöm, és az elnöki tisztségem is emiatt adom vissza” – mondta akkor a Mogyoród Ma-nak, hozzátéve: a próbákra továbbra is járni fog, ugyanis a közeli Veresegyházán fog élni.

Az új elnökkel először Kerepesen debütáltak az Országos Népzenei Minősítőn, ahol arany minősítést értek el, sőt még a nívódíjat is nekik ítélték oda!

“Nagy sikert arattak a mogyoródiak, külön kiemelték, hogy az énekünk mellett a népviseletünk, a kendőink és kötényeink is párjukat ritkítják” – számolt be a versenyről Babicz Balázsné Éva. – “Mogyoródi dalcsokorral érkeztünk, elénekeltük a “Lyányok, mogyoródi lyánok”, a “Lehull az agáca levele”, a “Sej édesanyám most vagyok szép időben” és az “Asztalomon tiszta toll és papíros” dalokat. Pásztor Barnus citerán kísért minket, ő is nívódíjat kapott a játékáért.

A népdalkör tovább próbál: januárban ünneplik fennállásuk negyvenedik évfordulóját, és ez alkalomra egy meglepetéssel készülnek.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük