Soha nem volt beteg a legidősebb mogyoródi lakos

Soha nem volt beteg a legidősebb mogyoródi lakos

Koncz Mária az idén ünnepli a 97. születésnapját. A Községünkért Mogyoródért Alapítvány virágcsokorral és ajándékkal köszöntötte őt, mint a 2020-as év legidősebb mogyoródi lakosát.

Koncz Marika nénit szerettei körében látogattuk meg Trabalka Szilviával és Kapitány Attilával.  97 éves kora ellenére tökéletesen önellátó, sőt még a kiskertet is beveti, és saját bevallása szerint soha életében nem betegeskedett. Karácsony előtt azonban elesett, így most átmenetileg a testvére unokájánál, Adriennél lábadozik. Ők a családja, vér szerinti gyermekei és unokái nincsenek, mivel soha nem ment férjhez, bár heten is megkérték a kezét. Fordulatos életéről készült interjúnkat a Mogyoród Ma februári számában olvashatják.

Soha nem volt beteg a legidősebb mogyoródi lakos
Marika néni agya vág, mint a borotva: mindenre és mindenkire emlékszik / Fotó: Isza Ferenc

A Községünkért Mogyoródért Alapítvány 2015 óta köszönti az adott év legidősebb mogyoródi születésű és a település összességében legidősebb lakosát.

Az elmúlt évek legidősebbjei voltak:

  • 2015-ben Juhász Lajos
  • 2016-ban Juhász Lajos
  • 2017-ben Pap Jánosné (legidősebb mogyoródi születésű lakos), Béres Jánosné (összességében legidősebb lakos)
  • 2018-ban Pap Jánosné
  • 2019-ben Merkel Gézáné
  • 2020-ban Koncz Mária

A névsor változása sajnos egyúttal azt is jelenti, hogy évről évre elveszítjük legidősebbjeinket, és ezzel egy különleges, megismételhetetlen generáció távozik közülünk. Reméljük, hogy Marika néni megéri a 100 esztendőt, és még sokáig őt köszöntheti az Alapítvány.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük