Szerekován ismét

Ha szívesen újranéznétek Szerekován János pünkösdi koncertjét, elhoztuk nektek a felvételt.

Két különböző hangulatú előadást hallottunk a karantén idején Szerekován Jánostól: az Egészségház online megnyitóján és a Mogyoródi Szent Mihály Főangyal Templomban tartott pünkösdi koncertjén. Május 17-én a könnyedebb oldalát mutatta meg, tetőtől talpig feketébe öltözve. Az andalító opera és operett-részletek után rockosra vette a formát, Eddát és Bikinit énekelt olyan átéléssel, hogy a környéken élők kikukucskáltak ablakaikból, sőt még az arra sétáló fiatalok is megálltak hallgatni őt.

Szerekován János énekel a mogyoródi Szent Mihály Főangyal Plébániatemplom oltára előtt
Mindenkit elbűvölt a hangjával Szerekován János
Fotó: Isza Ferenc

S mintha egy másik ember lenne, jelent meg másfél héttel később a Mogyoródi Szent Mihály Főangyal Plébániatemplom oltára előtt, fehér papi ruhában, kereszttel a nyakában. Egyházi dalokat énekelt, olyan gyönyörűen, ahogyan arra csak egy igazi profi képes. Két dal között Szabó Arnold színművész lépett a mikrofon elé, és mesélt történeteket Istenről, emberekről, a szeretetről.

Többek között arról az egyszerű emberről, akinek el kellett döntenie, hogy a három öreg vándor közül melyiket engedi be a házába: a Pénzt, a Sikert, vagy a Szeretetet. Sokat gondolkodott, s végül az utolsót választotta. Amikor azonban a Szeretet felállt a padról, és elindult, a másik két öreg is követte.
“De maguk miért jönnek? Én csak a Szeretetet hívtam meg” – kérdezte meglepetten.
A három öreg így felelt:
Ha a Pénzt, vagy a Sikert hívtad volna be, kettő közülünk kint maradt volna. Azonban tudnod kell, hogy ahová a Szeretet megy, oda követi őt a Pénz és a Siker is.

Mi pedig örömmel a szívünkben, maszkkal az arcunkon hallgattuk őt – mind a kétszer.

https://youtu.be/cE4dMWisUkI

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük