Tévé közvetíti a mogyoródi énekesnő koncertjét

Tévé közvetíti a mogyoródi énekesnő koncertjét

Két televízió-csatorna is közvetíti a közeljövőben Subedi Anna mogyoródi énekesnő Pesti Vigadóban tartott koncertjét.

Subedi Annát sokan Szentes Annaként ismerik Mogyoródon, hiszen csak a házasságkötése után változtatta meg a nevét. A kitűnő hangú koloratúr szoprán pályáját már eddig is sokan követték a faluból: két évvel ezelőtt, amikor a diplomakoncertje volt a Zeneakadémián, két busznyi néző is érkezett Mogyoródról.

Anna azóta is maghatódva gondol a hatalmas szeretetre, amit a falubeliektől kapott, és úgy gondolta: talán örülnének neki a mogyoródiak, ha a televízióban is láthatnák őt újra.

Tévé közvetíti a mogyoródi énekesnő koncertjét
Anna a diplomakoncerjén
Fotó: saját archívum

A koncert a Pesti Vigadóban volt ez év februárjában Mesternő és tanítványa címmel. A különleges hangverseny egy híres énekművész-tanárt, a Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művész Kertesi Ingridet és kiemelkedő tehetségű fiatal tanítványát, Subedi Annát mutatta be. A két koloratúr szoprán énekesnő a koncert első részében csembalókísérettel barokk zenét adott elő, zongorakísérettel pedig klasszikus, romantikus és modern dalokat. A koncert második részében zenekari kísérettel énekeltek operaáriákat és duetteket, továbbá oratóriumrészleteket.

Tévé közvetíti a mogyoródi énekesnő koncertjét
Mesternő és tanítványa: Kertesi Ingrid és Subedi Anna
Fotó: saját archívum

A „mesternő és tanítványa” viszony triplán is megjelenik, mivel a koncerten csembalókíséretet vállaló Dobozy Borbála Subedi Anna csembalótanára volt, a zongoránál helyet foglaló Virág Emese pedig korrepetitorként segítette zeneakadémiai tanulmányait. A programban többek között Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Offenbach, Debussy és Kocsár Miklós művei hangzottak el. A hangversenyt balett-produkció, vetített képanyag, valamint a művészekkel való beszélgetés is színesítette.
Közreműködött a Szent István Király Szimfonikus Zenekar, vezényelt: Ménesi Gergely. A műsor szervezője és az est háziasszonya Solymosi Tari Emőke, zenetörténész volt.

Az M5- csatornán lesz látható
július 12-én vasárnap 15.10-16.10  a koncert 1. része
július 19-én vasárnap 15.10-16.00  a koncert 2. része

A Duna World csatornán:
július 14. kedd 22.30-23.25 a koncert 1. része
július 21. kedd 22.35-23.25 a koncert 2. része

Anna a Mogyoród Mán keresztül is üzeni: nagyon örülne, ha minél több mogyoródi látná a koncertjét.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük