Influenza, korona – Hézinger doktor véleménye az oltásokról

Mind a kétféle influenza oltás elérhető a mogyoródi háziorvosi rendelőben, és dr. Hézinger Lajos háziorvos javasolja is, hogy aki tudja, adassa be. A koronavírus elleni vakcinát is erősen ajánlja, ám mindenkit kér: a központi elérhetőségeken jelentkezzenek az oltásra, ne pedig nála.

Decemberben még hiánycikknek számított mind a két gyártó influenza elleni oltása: a 4 komponensűt felvásárolta az állam, és kizárólag a veszélyeztetett csoportok kaphattak belőle, az egyébként is ingyenesen kapható 3 komponensű (kevesebb variáns ellen védő) változatra pedig hosszú várólista volt az orvosoknál. dr. Hézinger Lajos mogyoródi háziorvos most azonban jó hírt közölt: jelen pillanatban mind a két gyártó influenza vakcinája elérhető a rendelőjében, és azt ajánlja: aki tudja, adassa be magának.
“Nincsenek ismereteink arról, hogy a két betegség, a koronavírus és az influenza milyen hatással vannak egymásra, támadhatják e egyszerre a szervezetet, egyszerre fellépve súlyosbíthatják e a tüneteket. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy olyan erős a covid elleni védekezés, hogy szinte alig tudja felütni a fejét az influenza. Ugyanakkor lehetnek megbetegedések, és még most sincs elkésve senki, aki oltatni szeretne” – fejtegette a Mogyoród Mának. – A koronavírus elleni oltást mindenképp ajánlom, és az a véleményem, hogy nem fogja megúszni senki sem. Azok is meg fogják kapni, akik már túlestek rajta, legfeljebb később. Ezt a járványt a rendszeres oltás fogja megfékezni.”
Hozzátette: a covid-oltást nem a háziorvosok adják be, tehát nem nála kell jelentkezni rá. Azt továbbra is a központi weboldalon lehet, és arra kér mindenkit: tegye is meg mihamarabb. A praxisában rengeteg a koronavírusos, sokan épp az ünnepekre betegedtek le. Az sem ritka, hogy valaki negatív tesztet produkál, majd két nap múlva esik ágynak.

A borítóképet a Pixabay készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük