Ingyenes védőoltással az influenza ellen

Kormányhatározat szerint idén a teljes lakosság számára ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás. Várhatóan október végétől minden mogyoródi lakos, aki igényt tart rá, ingyenesen megkapja majd a védőoltást.

„Mindenki számára javaslom az influenza elleni védőoltást beadatni, ez ellen csak azok képeznek kivételt, akik allergiásak bizonyos antibiotikumokra. Mivel gyengített kórokozót juttatunk a védőoltással a szervezetünkbe, ezért enyhe hőemelkedés előfordulhat, erre érdemes odafigyelni. Az oltásra előzetes jelentkezés szükséges a háziorvosoknál, mert az oltóanyagokat névre szólóan rendeljük meg az ÁNTSZ-től” – tájékoztatott bennünket Sleisz Norbertné Viktória egészségügyi és szociális feladatokért felelős tanácsnok.

A háziorvosok október közepétől fogadják telefonon vagy e-mailen a jelentkezéseket az alábbi elérhetőségeken:

Dr. Hézinger Lajos

Telefon: 06/28-440-057

E-mail: drhezinger@mogyorodegeszseghaz.hu

 

Dr. Fekete Ildikó

Telefon: 06/28-440-058

E-mail: drfekete@mogyorodegeszseghaz.hu

Aki előzetesen bejelentkezett az oltásra háziorvosánál, annak az oltás napján, a rendelési idő első órájában soron kívül beadják majd az oltóanyagot, nem kell külön várakozni.

Várhatóan október végén megérkeznek az előzetesen megrendelt vakcinák, és elkezdődhet az oltások beadása, felkészítve a szervezetünket az influenza elleni hatékony védekezésre.

 

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük