Így néz ki az új Egészségház

Így néz ki az új Egészségház

Nemsokára birtokba vehetjük az új, kétszintes Egészségházat, ami 15 hónap alatt épült fel a régi gyermekorvosi rendelő és művelődési ház helyén.

Az építési munka 2019 decemberében lezárult, az épületet orvosi eszközökkel és bútorokkal már berendezték, jelenleg a hatósági engedélyeztetése zajlik Mogyoród Nagyközség új Egészségházának. Eredetileg június végére tervezték a megnyitást, ez most a járványügyi vészhelyzet miatt elhúzódhat.

Az új kétszintes épületbe költözik a legtöbb mogyoródi egészségügyi szolgáltató: a felnőtt és gyermek háziorvosok és a védőnői szolgáltatás. Létrehoztak egy multifunkcionális egységet is, ahol egészségügyi szűrővizsgálatokra, tanácsadásra és felmérések elvégzésére lesz lehetőség.

Így néz ki az új Egészségház
Az új Egészségház nemcsak korszerű és energiahatékony, de akadálymentes is
Fotó: Isza Ferenc

Az épület nem csak jól néz ki, de helytakarékos, költség- és enerigiahatékony, emellett teljesen akadálymentes is, ráadásul könnyen megközelíthető. Arra is figyeltek, hogy elegendő parkolóhely legyen a környéken.

Az új rendelőintézet jelentős állami segítséget kapott: a 345 millió forintos összköltségű építéséhez a Pénzügyminisztérium 193,38 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást adott.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük