Dekázással jótékonykodik az ifjúsági testület

A Mogyoródi Ifjúsági Testület is részt vett az MTK jótékonysági akciójában, amellyel egy SMA1-es betegségben szenvedő kisfiút, Zsombort próbálnak hozzásegíteni az állapotát jelentősen javító génterápiához.

Az MTK Budapest labdarúgó klub felhívást tett közzé, melyben arra kéri a játékosokat, a szurkolókat, kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat, hogy segítsenek összedekázni a klub által felajánlott összeget a súlyos betegséggel küzdő Zsombi gyógyulása érdekében. Zsombor veleszületett izomsorvadásos betegségben, SMA1-ben szenved, és az állapotát jelentősen javíthatná a Zolgensma génterápia, amelynek jelenleg 730 millió forint a költsége. Az magyar emberek már három beteg kisfiúnak összegyűjtötték a kezeléshez szükséges összeget, és Zsombornak is már igen szép adomány gyűlt össze. Ezt kívánja tovább növelni az MTK a mostani akciójával.

A céljuk a kisfiú segítése, a részére indított gyűjtés népszerűsítése, és ezt futballklubként természetesen labda segítségével teszik.

“Klubunk minden egyes dekázás után, 50 forinttal támogatja a kis hős gyógyulását egymillió forint erejéig. Aki szeretne hozzájárulni a gyógyuláshoz, kapja elő a labdáját, és a dekázásokról készített videókat 2021. január 18. és január 31. között ossza meg velünk és a közösségi médiában, hiszen célunk, hogy a kezdeményezés és Zsombi ügye minél nagyobb nyilvánosságot kapjon, és így a klubunk által felkínált 1 millió forintnál jóval nagyobb összeg gyűljön össze.” – tették közzé a felhívást.

A Mogyoródi Ifjúsági Testület megtette a magáét: minden erejüket beleadva a lányok kitartásával és a fiúk tudásával együtt 80 dekával járultak hozzá a kis Zsombi gyógyulásához!

További részletek a gyűjtésről itt:

Borítókép: Mogyoródi Ifjúsági Testület

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük