“A mai kornak megfelelő mogyoródi életminőség” – Hutter József évértékelője

"A mai kornak megfelelő mogyoródi életminőség" - Hutter József évértékelője

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a jelenlegi ciklusban is a település műszaki megújításának idejét éli. Az elkészült új Egészségház, a felújított régi Orvosi Rendelő, a Polgármesteri Hivatal, a felújított Dózsa György út az M3 csomóponttal együtt olyan beruházásokat jelentenek, melyek már az előző ciklusban elkezdődtek. Most vannak építési fázisban a Szent László Kilátó-Kápolna és a Szent László Emlékhely épületei, valamint előkészítés alatt van a Bölcsőde és a Juhász Jácint Művelődési Ház megvalósítása.

Működésünket, településpolitikánkat ezen beruházások megvalósításának prioritása határozza meg. Ezekhez gyűjtünk többletforrásokat saját erőből és pályázati forrásokból úgy, hogy közben a működésünk stabil maradjon. Úgy gondolom, az irány helyes és követhető, mert a beruházások révén teljesedik ki az intézményrendszer, és ezek a fejlesztések adják az alapját egy jobb, a mai kornak megfelelő mogyoródi életminőségnek. A beruházások befejeztével a következő ciklus feladata lesz „élettel megtölteni” épületeinket: színvonalas kulturális programokkal, a mogyoródi hagyományok továbbvitelével, sokszínű és változatos rendezvényekkel.

Személyesen is megkeresik
Mivel a hétköznapjaim is itt zajlanak a községben, a lakossággal is a legtermészetesebb módon, személyesen tudok kapcsolatot tartani. Leggyakrabban az úthálózattal, az utak, járdák állapotával kapcsolatban kérdeznek, de a Művelődési Ház megvalósításával összefüggésben és az Ober János Sportközpont helyzetével is sokan megkeresnek. Fontosnak tartom, hogy a lakosság véleménye általam kifejezésre jusson Mogyoród Önkormányzatában. Személyem egyrészt folytonosságot jelent az elmúlt időszakok döntéseinek érvényre juttatásában, másrészt kiemelten fontosnak tartom, hogy az újonnan megválasztott képviselőtársaimmal (Trabalka Szilvia, Kamarás Zsuzsanna, Babják Gábor) egy csapatot alkotva, a polgármester úrral közösen hozzunk jó döntéseket Mogyoród számára.

Felszámolásra váró problémák
Az októberi közmeghallgatás tapasztalatait összegezve egyértelműen az utak fenntartása, javítása jelenleg a legsürgetőbb, ami folyamatban van a község területén. Úthálózatunk döntő többsége a kilencvenes évek közepén kapott bitumenes borítást, és bizony a 25 év igénybevétele miatt sok helyen van szükség kátyúzásra, melyet saját erőből végzünk a Nonprofit Kft. munkatársaival. Emellett a mogyoródi patak mentén folynak beruházások a Bajcsy-Zsilinszky úti hídnál és nemsokára a Főtéren is. Másfél éve várjuk az új Egészségház mellett a transzformátor cseréjét az ELMŰ-től, ami jelentősen javítja majd a településképet. Megoldatlan probléma nálunk is az utak mellé, erdőszélre, számtalan helyre lerakott illegális hulladék. Évente szervezünk akciókat, és jó szándékú mogyoródiakkal együtt összeszedjük a szemetet környezetünkben, mint ahogy tettük idén is. A probléma országos, és megoldásához nemcsak helyi összefogás, hanem az országgyűlés törvényhozása is szükséges a szemetelők szigorú büntetésével.

Az életünket most Mogyoródon is a koronavírus egészségügyi és gazdasági hatása befolyásolja. Minden tiszteletünk az egészségügyben dolgozóké, akik életük kockáztatásával teljesítenek szolgálatot embertársaik védelme érdekében.

Nehéz időszak
Sajnos ennek a vírusnak a gazdasági hatása is jelentős mértékben negatívan hat a mindennapjainkra. Nagyon nehéz évek jönnek számunkra, hiszen hiányoznak azok az adóbevételek, melyeket a koronavírus miatt nem tudnak megfizetni a vállalkozások. Elég a legnagyobb adózónkra, a Hungaroringre utalnom: csak a Forma–1 verseny elmaradása miatt több tízmilliós adóbevételtől esett el Mogyoród Önkormányzata. Pontos, összesített számokat még nem tudunk az adókiesés következtében, de sajnos várható az is, hogy kényszerűen kell majd meghoznunk népszerűtlen döntéseket.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a közelgő ünnepekre tekintettel kívánjak Mogyoród lakóinak áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben, reményben teljes új esztendőt!

Hutter József

független képviselő

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük