“Átgondoltabb, mértéktartó tervezésre lenne szükség”- Kurucz Péter évértékelője

"Átgondoltabb, mértéktartó tervezésre lenne szükség"- Kurucz Péter évértékelője

Azt hiszem, annak ellenére, hogy sok vitánk van és a testületben egészen másként látjuk a településünk jelenét és jövőjét, arra kellene törekedni, hogy mi az, ami a mogyoródi közösséget szolgálja. Rengeteg lehetőségtől esik el a település többek között a kultúrában, turizmusban, sportban, oktatásban, amiatt a régi beidegződés miatt, hogy még mindig azt nézik, ki az, aki mondja, és nem az fontos, amit mond. Számtalanszor nem a közösség érdekei, hanem magánérdekek mentén születnek döntések. Eladósodás, kiárusítás, átgondolatlan és túlzott belterületbe vonások, a lakosság terheinek emelkedése, a polgármesternek nem tetsző személyek ellehetetlenítése, menekülő dolgozók az önkormányzattól.

Nem gondolom, hogy bármelyik képviselő is alapvetően rosszat akar a településnek, ugyanakkor meggyőződésem, hogy az asztalnál ülők közül néhányan elsősorban és mindenekelőtt maguknak akarnak jót, ez a fő motiváció. Nem jó az irány. Én nem ezt követem. Egy egészen másfajta Mogyoródot képzelek el. Például öröm számomra, hogy a turisztikai pályázat a Szent László emlékhellyel, a kilátófelújítással elkezdődött, hiszen a projekt kezdetén sikerült összehozni a konzorcium egyik tagját, Zámbó Pétert, a Pilisi Parkerdő akkori elnökét Zachár Zsolttal, a Mogyoród Turisztikai Kft. vezetőjével. Illetve örülök, hogy segíthettem a most megnyert Hungarikum pályázat sikerében.

Igyekszem meghallgatni mindenki véleményét, aki Mogyoród ügyeivel kapcsolatban megkeres.
A beszélgetéseim fő témái legtöbbször a mogyoródi infrastruktúra, utak, járdák állapota, de sokszor esik szó a növekvő lakosságszám miatt az óvodai, iskolai felújításokról, bővítésekről, valamint a közlekedési nehézségekről. Rengetegen vannak, akik jobbnál jobb ötleteket adnak arra vonatkozóan, hogyan lehetne élhetőbbé, otthonosabbá és sikeresebbé tenni településünket.
Arra biztatom őket, hogy vegyenek részt a mogyoródi közéletben.

A koronavírus-járvány mindannyiunkat komoly feladat elé állít. A legfontosabb, hogy jó egészségben túl legyünk ezen a nehézségen. A legkisebb károkat elszenvedve jusson túl az ország és minden település, így Mogyoród is a járványon. Mindent kiárusítunk és hitelt veszünk fel, a lakossági terhek emelkednek, és a fejlesztések többsége hitelből készül. A jövőre nézve inkább az elhibázott pénzügyi, gazdasági elképzelések jelentik a problémát. Ezt csupán, mint hab a tortán, nehezíti még a járvány miatt kialakult gazdasági helyzet. Ebben az időben átgondoltabb, mértéktartó tervezésre lenne szükség. Ugyanakkor Magyarország 2010 óta emelkedő pályán van. Az ország gazdasági teljesítménye teszi lehetővé azt, hogy a településeknek nagyobb mozgástere, több lehetősége van fejlesztéseik, elképzeléseik megvalósítására. Ez a gazdasági teljesítmény ad okot bizakodásra.

Kurucz Péter képviselő

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük