Szerették a mogyoródiak Pál Feri előadását

Hogyan segítsünk magunknak és másoknak? címmel előadást tartott Pál Feri atya Mogyoródon, a Szent Mihály Főangyal Római katolikus templomban. Az atya arról beszélt, hogyan tudunk segíteni másoknak, és ezzel együtt önmagunknak is.

A vártnál is nagyobb érdeklődés volt Pál Feri atya előadására, kedd délelőtt megteltek a mogyoródi római katolikus templom padsorai. Az esemény különlegessége volt, hogy nem szokott templomban előadni, hiszen nem mint pap, hanem mint mentálhigiénés szakember állt elénk.

Az előadása témája az volt, hogy hogyan legyünk eredményes segítők? Ehhez három alappillérre van szükségünk: elhivatottságra, emberségre és szakértelemre. Fontos, hogy átéljük embertársként a másik problémáját, ugyanakkor legyen meg a tudásunk is ahhoz, hogyan segítsünk rajta.

Az életben számtalan megoldhatatlan probléma van, vannak drámai helyzetek, amikor nem tudjuk, hogyan segítsünk a másiknak. Pál Feri atya szerint több lehetőségünk is van. Felajánlhatjuk magunk a kapcsolatra, tehát jelezhetjük a másiknak, hogy nyitottak vagyunk arra, hogy meghallgassuk őt. Ennek az egyik alappillére az együttérzés, ami viszont nem jön magától. Időt és energiát kell fektessünk abba, hogy együttérzőek legyünk. Fontos, hogy jól bánjunk a másik emberrel, és tettekkel is segítsük őt.

Mindezeket saját életéből merített példákkal, történetekkel színesítette meg a hallgatóságnak. Elmondta, hogy ebben a segítő folyamatban a lényeg az, hogy én mit teszek másokkal.

“A kapcsolataink, az életünk nem azért megy tönkre, mert problémáink vannak, hanem azért, ahogy egymással bánunk, amikor problémáink vannak.” – zárta szavait.

(Borítókép: Pál Feri Facebook oldala)

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük