Működik már az közvilágítási hibabejelentő oldal

Működik már az közvilágítási hibabejelentő oldal

A mai naptól már működik az új közvilágítási hibabejelentő oldal, mostantól a https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes oldalon lehet jelezni a karbantartó vállalkozásnak a meghibásodott lámpákat.

Új vállalkozóval szerződött a nyáron a Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a település közvilágításának karban tartására. Ahol ugyanis csak egy-egy lámpa égett ki, ott nem az áramszolgáltatót, hanem a közvilágítást fenntartó szervezetet kell értesíteni. Eddig ezt a feladatot a több település közreműködésével létrejött MTKKE Egyesület látta el, ők azonban július 31-ével megszűntek, feladatukat az Iguvill Kft. látja el. A hibabejelentő oldaluk címe: https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes

A hibabejelentő rendszer bármilyen operációs rendszert használó számítógépről elérhető, és nagy előnye, hogy bármelyik mogyoródi lakos közvetlenül jelenthessen be közvilágítási hibát, és arról a karban tartó vállalkozás azonnal értesüljön. A gyors információáramlásnak köszönhetően így a hiba javítása is hamarabb megtörténhet.

A rögzített hibákat mind a Vállalkozó mind az Önkormányzat azonnal látja, így bármely pillanatban friss információ áll rendelkezésre arról, hogy az egyes hibák javításának folyamata hol tart, melyek kerültek kijavításra, illetve a meglévő hibák javítására mennyi idő áll még rendelkezésre. A Vállalkozónak segítséget nyújt ahhoz, hogy a bejelentett hibákat fontossági sorrendben, ugyanakkor a vállalt javítási határidőn belül elhárítsa.

A rendszerben minden rögzített hiba eltárolásra kerül, melyekre vonatkozó információkat (pl. a bejelentés és kijavítás ideje, a hiba oka) bármikor meg lehet tekinteni visszamenőlegesen is. A tárolt adatokból mind az Önkormányzat, mind a Vállalkozó automatikusan frissülő kimutatásokat tekinthet meg a hibák jellegére, gyakoriságára, elhárításuk átlagos idejére vonatkozóan.

A program messzemenőkig figyelembe veszi a felhasználói szokásokat, a benne található adatbeviteli mezők kitölthetőek legördülő menük segítségével is, vagy egyszerűen a kívánt szöveg begépelésével.

A hibabejelentő internetes oldalán a közvilágítás témaköréhez kapcsolódó minden fontos kapcsolódó információ, jogszabály, pl. Villamos Energia Törvény, Szabványos Közvilágítási Égésidők, hatályos és naprakész formában megtalálható.

(Borítókép: Pixabay)

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.