Rendhagyó évnyitó

A tantermekben, online közvetítést nézve vett részt az évnyitón a Szent László Általános iskola diákseregének nagy része. Csak a legkisebb elsősök, és a nyolcadikosok lehettek a tornateremben. Ez a tanév más lesz, mint a többi.

A 2020-as év történései sokunk emlékezetében örökre meg fognak maradni. A világjárvány első hulláma alaposan átírta mindannyiunk életét. A tavaszi hónapokban az egész társadalomnak, a családoknak, tanulóknak és tanároknak egyaránt soha nem látott kihívásokkal kellett megbirkóznia. Júniusban a körülmények ellenére is meghitt ünnepségen búcsúzott az iskola a nyolcadikosoktól és a 32 év tanári szolgálat után nyugdíjba menő Hutter Magdolna igazgatótól, akit Kralovicsné Káplár Judit tanárnő követett.

A ballagó diákokról készült képgalériánkat itt tudjátok megnézni.

Most hasonló körülmények érkeztek az új elsősök, és nyitották meg az évet a régi diákok. A tornateremben az első és a nyolcadik osztály tanulói mehettek, a többiek az osztályukban ülve online közvetítésen nézték az ünnepélyt.

Egy vicces előadást követően, melyen “szabadságra” küldték a nyarat, két nyugdíjba menő pedagógust, Simonné Kalocsai Gizellát és Kass Péter Róbertné Erzsébetet köszöntöttek.

“Gizike az egyike azoknak, akik a legrégebben tanítanak itt az iskolában. Az eltelt közel négy évtized alatt mogyoródi gyermekek generációit tanította meg az írás, az olvasás és a számolás tudományára. Sokáig oroszlánrészt vállalt a gyermekek nyári táboroztatásában is. Családjával itt telepedett le Mogyoródon, értékes tagja lett közösségünknek.” – fogamazott beszédében Paulovics Géza polgármester. – “Erzsike 40 éve kezdte meg tanítói, majd tanári pályáját. Családja mogyoródi kötődésű. 2013-ban úgy döntött, hogy a nyugdíjazásáig hátra lévő években nálunk fog tanítani. Gyorsan beilleszkedett a tantestületbe és a gyermekek is hamar megkedvelték őt. Itt is és korábbi szakmai munkájában is fontos szerepet töltött be gyermekvédelem ügye és a hagyományok ápolása.

A tanévnyitóról készült képeket Kozma Erika készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük