“Kint a hideg tél, bent a szeretet melege”- ünnepváró adventi gondolatok

Szívünkben szüless meg, Jézus!

„Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” Lk.2,11.

Visszagondolva régi karácsonyokra, ötlik fel bennük a fehér téli táj. Talán eszünkbe jutnak csodás családi esték, melyeken a kipirosodott arcú gyermekek és felnőttek együtt éneklik a feldíszített karácsonyfa körül: „Csendes éj, szentséges éj!”. Kint a hideg tél, bent a szeretet melege…

Mostani időnkben mintha enyhült volna a téli zúzmarás hideg, s mintha elmaradnának a fehér karácsonyok…Pedig csak az emberi szívek távolodtak el egymástól és rájuk lehelt a fagyos közöny! Az ilyen meggémberedett szíveknek van igazán szükségük arra, hogy a felülről érkező, Jézusban testet öltő mennyei szeretet felmelegítse és újból életre keltse őket!

Az adventi készülődés csak nehezen tudja oldani a szívek jégpáncélját! A megoldás most is csak felülről érkezhet: „Szüless meg szívünkbe, Jézus!”. Csak Ő tudja a félelem láncát, közöny igáját, csüggedés kötelét feloldani! Ezt kívánom Neked, aki olvasod e sorokat, Neked Krisztusban testvéremnek, szívedben a Megszületettel tudd ünnepelni a karácsonyt, és átélni az Úr hozzád és hozzám való végtelen jóindulatát!

Békés, belső csendben, Isten szeretetközösségében megélt karácsonyt! Áldás, békesség!

Szeretettel: Mezei Tibor református lelkipásztor

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük