65 év felett házhoz megy a gyógyszer

Március 18-ától a 65 év felettieknek nem kell személyesen elmenniük a patikába a gyógyszerekért, mert az önkormányzat házhoz szállítja azokat.

Dr. Dér Péter, a Kígyó Gyógyszertár patikusa Babják Gábor képviselő segítségével a 65 év feletti mogyoródi lakosok részére házhoz szállítja a gyógyszereket.

Az önkormányzattal a kapcsolatot vagy a koronavirus@mogyorod.hu e-mail címen, vagy Paulovics Géza polgármester +3670/412-0247-es, illetve Babják Gábor képviselő +3630/219-0534-es telefonszámán lehet felvenni.

A papír alapú recepteket Babják Gábor gyűjti össze, az e-receptek kiváltásához pedig a beteg TAJ számára van szükség. A gyógyszercsomagokat személyesen Dér Péter gyógyszerész állítja össze, melyeket Babják Gábor délután 5 óra után juttat el mindenkinek.

Lukács Jánosné, Anna néni az elsők között volt, aki élt a felajánlott segítséggel. Babják Gábor még Dér Péter jótanácsait is tolmácsolta neki – természetesen kellő távolságból – miközben átadta a gyógyszereket.

Anna néni nagyon örült a gyógyszernek
Fotó: Isza Ferenc

Praktikus tudnivalók:

  • Lehetőleg mindenki a pontos összeget adja oda kiszállításkor, mert fogytán van az aprópénz és a kisebb címletek is!
  • Fogadják el a helyettesítő gyógyszert!
  • Előfordulhat, hogy valamelyik gyógyszer éppen elfogyott és rendelni kell belőle.
  • Ha leszállították a gyógyszer a patikába, telefonon fogják értesíteni a megrendelőt. A rendelés általában 2-3 nap múlva érkezik meg, csak utána számíthatnak a telefonhívásra.

Az Önkormányzat köszöni, hogy mindenki türelmesen kivárja a sorát, és reméli, hogy az intézkedésnek köszönhetően sokak egészségét meg tudja óvni.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük