Bezár Mogyoród a harmadik hullám miatt

A koronavírus harmadik hulláma elérte Mogyoródot, ezért Paulovics Géza polgármester járványügyi zárlatot rendelt el az inzétményekben és a sportlétesítményekben. Március 8-tól 16-áig bezár a Pillangós és a Gesztenyés óvoda, valamint az Ober János Sportcentrum és a Grosics Gyula Sportcsarnok és Tornaterem. Az óvodákban ügyelet lesz, amit csak különösen indokolt esetben lehet igénybe venni.

A bezárásokat óvintézkedésként rendelte el Paulovics Géza polgármester. Úgy tudjuk, az óvodákban néhány család betegedett meg koronavírusban, és már ez is veszélyt jelenthet a közösségre.
Épp emiatt a jövő hét hétfőtől a nemzeti ünnep másnapjáig, tehát március 8 és 16 között zárva lesz a Mogyoródi Pillangós Óvoda, és annak tagintézménye, a Gesztenyés óvoda. Ezen időszakban a gyermekek igazoltan vannak távol az intézménytől.

Csak indokolt esetben lehet igénybe venni az ügyeletet / Fotó: Isza Ferenc

Az óvodák ügyeleti rendet biztosítanak azoknak, akik számára indokolt, és ezt írásban, emailen vagy telefonon igénylik. Az ügyelet igénylésével egyidejűleg arról is nyilatkozniuk kell, hogy a gyermek fertőző betegségben nem szenved.

Indokolt esetnek számít:

  •  a szülő az ellátó rendszerben dolgozik (operatív törzs tagja, egészségügyi dolgozó, kereskedelemben dolgozik, a védekezésben vesz részt)
  • a szülő óvodapedagógus, bölcsődei gondozó
  • a szülő egyedül neveli a gyermekét és dolgozik
  • mindkét szülő igazoltan nem otthonról dolgozik egyéb ok konkrét megjelölésével

A Mogyoródi Pillangós Óvoda és Gesztenyés Tagóvodája online fog működni, a pedagógusok távmunkában fognak dolgozni.
A Laura Vicuna Óvoda fenntartóját döntésemről soron kívül értesítem, hogy az önkormányzati óvodára vonatkozóan meghozott döntéssel összhangban intézkedését meghozza. – fogalmazott Paulovics Géza.

Az első hullám idején is zárva volt / Fotó: Isza Ferenc

A Mogyoródi Szent László Általános Iskola nem önkormányzati fenntartású intézmény, annak bezárását csak a Dunakeszi tankerület rendelheti el.

Az óvodák mellett a többi önkormányzati fenntartású intézmény is bezárja a kapuit március 8 és 16 között: az Ober János Sportcentrum és a Grosics Gyula Sportcsarnok és Tornaterem.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük