Így változik az eljárásrend az orvosi ügyeletben

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. tájékoztatója szerint a koronavírus második hullámának közeledtével így változik az eljárásrend az orvosi ügyeletben:

Ügyeletes Kollégáinknak az orvosi ügyelet épületének ajtaját zárva kell tartania. Az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztatótáblát helyeztünk ki, melyen az ápolói telefonszám került feltüntetésre. Kérjük, ezt a számot szíveskedjenek hívni, és ezen keresztül jelezzék panaszukat kollégáink részére. Amennyiben a panaszok alapján rendelői ellátás következik, egy COVID kérdőív kitöltését követően testhőmérséklet mérés történik.

A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják.

Kérjük, hogy a váróhelyiségekben kihelyezett kézfertőtlenítő szert érkezéskor, illetve távozáskor is szíveskedjenek használni.
– Légúti panaszokkal és/vagy lázas beteg elsősorban telefonon keresztül keresse az gyeletet a személyes megjelenés helyett.Légúti tünetekben szenvedő beteg ne használja a tömegközlekedést, hanem egyénileg autóval legyen kórházba szállítva kórházi ellátás indokoltsága esetén és viseljenek szájmaszkot, illetve szükség esetén mentővel történjen a szállítás.

forrás: Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.

Kiemelt fotó: Freepik

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük