99 éves lenne Varga Magda

99 éves lenne Varga Magda

Tudta, hogy nem Juhász Jácint az egyetlen mogyoródi kötődésű híres ember? Cserhalmi György színész édesanyja, Varga Magda operaénekesnő a falunkban nőtt fel, és olyannyira kötődött Mogyoródhoz, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy itt helyezzék végső nyugalomra.

A mogyoródi temető evangélikus részén, egyszerű sírbolt áll, melyről első pillantásra nem is látszik, hogy sokak által ismert és szeretett személyek nyugszanak benne: Varga Géza, az evangélikusok legendás kántortanítója, aki bár a felvidékről származott, de ízig-vérig mogyoródinak vallotta magát, és ő elsőszülött lánya, Magda, akiből később híres operaénekes lett, és egy szintén szép karriert befutó színésznek adott életet: Cserhalmi Györgynek.

99 éves lenne Varga Magda
Egész életében mogyoródi lánynak tartotta magát Varga Magda / Fotó: Debreceni Csokonai Mihály Színház

Magda január 22-én született, ma lenne 99 éves. Nemrég halt meg, 93 éves korában, és a leghőbb vágya volt, hogy édesapja, édesanyja, és a férje, dr. Cserhalmi Gyula mellett a családi sírboltban, Mogyoródon nyugodhasson.

99 éves lenne Varga Magda
Cserhalmi György sokat járt gyermekként Mogyoródon / Fotó: Isza Ferenc

A nővéremmel úgy döntöttünk, hogy az édesapánk szüleinek a hamvait is átvitetjük Mogyoródra, így az egész család ott fog nyugodni. Mi sajnos már nem férünk el majd mellettük” – árulta el a Mogyoród Mának Cserhalmi György. A színész sokat mesélt az édesanyjáról, a nagyapjáról és gyermekkora mogyoródi emlékeiről. Interjúnkat a Mogyoród Ma februári számában olvashatják.

99 éves lenne Varga Magda
Mécsest és virágot vitt a Községünkért Mogyoródért Alapítvány a sírra / Fotó: Isza Ferenc

Cserhalmi György és a nővére mindketten önkéntes karanténban vannak tavasz óta. Mivel ők most nem tudják meglátogatni szeretteik nyughelyét, így a Községünkért Mogyoródért Alapítvány vállalta, hogy rendszeresen gondozza a sírt.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük