Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban…..

Különösen várt esemény a gyermekek életében a Farsangi időszak, melynek kezdete vízkereszt, január 6-a és Hamvazószerdáig tart, ami idén február 22-re esett.

A Farsang a mókázásnak, a vidámságnak, a táncos mulatozásnak és a télűzésnek is helyet adó népszokás. Egy nagyon vidám, felszabadult érzést biztosít, mely különösen vonzó tevékenységekre ad lehetőséget az óvodában. Ilyenkor a legizgalmasabb elfoglaltság más „bőrébe” bújni, ami alól természetesen mi, óvodapedagógusok sem vagyunk kivételek- a gyermekek nagy örömére. A mulatságot megelőző időszakban egymás után készülnek a Farsang fő kellékei: a színes, ötletes álarcok, valamint mókás dekorációk. A gyermekekkel közösen, lázas izgalommal díszítjük az óvoda helyiségeit, a csoportszobákat, az aulát és a folyosót.

A Farsangi mulatság napján, amely ebben az évben február 15-re esett, a gyermekek már érkezéskor jelmezbe bújtak és kezdetét vette a vidám mulatozás. Pókemberek, Elzák és Annák, hercegnők, rendőrök, tűzoltók, katicák, delfinek, unikornisok és még sok más maskarába bújt gyermek vidámságától lett hangos az óvoda. A farsangi muzsika és jelmezbemutató mellet számos, mulatságos játékötlettel készültek az óvoda dolgozói erre a napra: lufi- és seprűtáncoltatás, fánkevő verseny, táncverseny, székfoglaló és sok-sok vidám ének és zene! A vigadalom közben a kedves szülők jóvoltából sok-sok finomság, enni és innivaló is várta a bál résztvevőit. A maskarás farsangolókat 11-órától – óvodánk alapítványának jóvoltából- az Áldás Zenekar hangszeres előadása várta a tornateremben. Megismertük a hegedűt, brácsát, nagybőgőt és gitárt is és természetesen a vidám talpalávalót is húztak nekünk a zenészek, közös énekkel-tánccal!

Kellemesen elfáradva finom ebéddel zártuk a napot, amelyből a farsangi fánk sem maradhatott ki.

Vidám, maradandó, élményekkel teli farsangi mulatságot töltöttünk együtt, melyet a mosolygós, vidám arcok igazoltak.

Pappné Édes Gabriella, óvodapedagógus

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük