Holnap kezdődik az iskola!

Rendhagyó évnyitóra várja minden jelenlegi és volt diákját az idén hatvan éves Mogyoródi Szent László Általános Iskola. A rendőrök pedig jótanácsokkal készültek az út tanévre.

A tanévnyitó ünnepség az első tanítási napon, szeptember 1-jén a Grosics Gyula Sportcsarnokban lesz 9 órakor. A tanulóknak az iskolában lesz a gyülekező, a szokott időben, reggel 3/4 8-kor ünneplő ruhában. Az első osztályosoknak és a szüleiknek elegendő 8.30-ra megérkezni.
Ezen a napon történik a tankönyvek kiosztása, mindenki iskolatáskát hozzon magával. Az osztályok az osztályfőnökkel töltenek négy tanórát. Az elsős gyerekeket ebéd után haza lehet vinni, természetesen ügyeletet is lesz délután.

Az iskolakezdés alkalmából a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya összefoglalta a legfontosabb biztonsági tudnivalókat a gyermekeknek. Kiemelték, hogy iskolába menet mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat. A gyerekek olyan útvonalon közlekedjenek, melyet jól ismernek, és bejártak a szüleikkel. Minden esetben a jól kivilágított, biztonságos és ismert útvonalakat érdemes használni. Fontos, hogy az értékeket soha ne tartsák szem előtt, ne szálljanak be idegen autójába, és ne kísérjenek el senkit sem, még rövid ideig – például amiatt, hogy megmutatnak neki egy útvonalat, vagy buszmegállót – sem.

Szót ejtettek az erőszakról, a bántalmazásról, kérték a fiatalokat, hogy még játékból, viccből, vagy a diáktársak előtti „menőzésből” se bántsanak, alázzanak meg egy másik embert, sem tettleg, sem szavakkal, vagy akár az interneten.

Kiemelték, hogy az interneten amúgy sem minden és mindenki az, aminek és akinek látszik. Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt rejt. Óvatosságra intették a fiatalokat a közösségi oldalak használatával kapcsolatban. Kérték őket, hogy ne adják meg a nevüket, a címüket, a személyes adataikat, mert ezekkel vissza lehet élni.

Végül felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Ha bármi problémája, vagy kérdése van a diákoknak, lehet keresni nyugodtan!

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük