Megünnepelték a Magyar Népi Játékok Napját

“A Magyar Népi Játékok Napja célja, hogy a népi játékok bemutatásával, eljátszásával észrevétlenül formáljunk közösséget, valamint fejlesszük az egymásra odafigyelés fontosságát a gyermekekben” – osztotta meg velünk Szikszai Éva, a Mogyoródi Pillangós Óvoda és Gesztenyés Tagóvoda-vezetője.

“Az énekes népi játék a szabad ég alatt ősidők óta a gyermek életének legfőbb öröme.”
(Kodály Zoltán)

A magyar népi játékok sokszínű és érdekes pedagógiai eszköztárként vannak jelen a mindennapjainkban is, mivel óvodánk egyik kiemelt célja, hogy a gyermekekben elültessük hazánk népi hagyományainak ismeretét, szeretetét és tiszteletét.

Október 9-én a Gesztenyés és Pillangós Óvoda egy-egy csoportja készült egy rövid kis műsorral, amit Paulovics Géza Polgármester Úr, és Trabalka Szilvia Alpolgármester Asszony is megtekintett.

Nagy volt a gyerekek izgalma a szereplés előtt. A játékfűzések között hallhattunk és láthattunk népi mondókákat, rigmusokat, őszi hagyománykörhöz kapcsolódó énekes körjátékokat. A gyermekekkel erre az alkalomra készítettünk népi ritmushangszereket (dió- gesztenyecsörgő), amiket meg is szólaltattak a szereplés alatt.

A műsor befejeztével a Mogyoródi Önkormányzat felajánlásával, Polgármester Úr és Alpolgármester Asszony átadásával egy magyar történelmi motívumú gyermek kirakót és csokoládét kapott ajándékba minden óvodásunk. Az összes már óvodába járó gyermek, és az év közben érkezők is részesültek a meglepetésből, melyet ezúton szeretnénk megköszönni a gyermekek nevében.

Nagy Marianna óvodapedagógus írása

Fotók: Pillangós Óvoda és Gesztenyés Tagóvoda

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük