Év végére kész a bölcsőde

Év végére kész a bölcsőde

December végére, de legkésőbb február elejére birtokba vehetjük az új mogyoródi bölcsődét. Szeptember 20-ikán Paulovics Géza polgármester és a leendő bölcsődevezető Körmöci Krisztina, megtartották az első tájékoztatót az érdeklődő anyukáknak. 

Január 20-ikán kezdődött az építkezés, és csaknem el is készült az új bölcsőde a Mátyás király úton, már csak apróbb munkálatok, és az engedélyeztetési folyamat van hátra.

Év végére kész a bölcsőde

– Szeptember végére teljesen készen lesz minden, akkor tartunk majd egy bejárást, amin szívesen látom az érdeklődő családokat is. Ha az engedélyeztetésekkel minden jól halad, akkor ennek az évnek a végén, ha elhúzódik, akkor is február elején nyitni tudunk – jelentette ki Paulovics Géza polgármester. – A bölcsőde leendő vezetője, Körmöci Krisztina magasan képzett szakember, a Magyar Bölcsődék Egyesületének módszertani tanácsadója. Őt már tavaly leszerződtettük, és mostanra már a kisgyermeknevelőket és dajkákat is megtaláltuk, és felvettük. Mindannyian mogyoródi fiatalok, tele lelkesedéssel és új ötletekkel.

Év végére kész a bölcsőde

A bölcsődében 24 férőhely van, a gyerekekről 4 kisgyermeknevelő és 2 dajka gondoskodik. Ahogy minden ilyen intézmény, ez is fizetős lesz, a térítési díjat egyénileg, családonként határozzák meg, de az étkezéssel együtt nem fogja meghaladni a havi 40 ezer forintot. Reggel 6-tól este 6-ig lesznek nyitva, a beiratkozás pedig folyamatos. Hivatalosan 20 hetes kortól fogadják a gyerekeket, de a szakemberek 1-1,5 évesen ajánlják a bölcsikezdést. A beszoktatás személyre szabott, de legalább 2 hetet érdemes rászánni a szülőknek.

Az új bölcsődéről bővebben a Mogyoród Ma októberi számában írunk.

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük