Évértékelő – Trabalka Szilvia

A 2021-es év eseményeit és eredményeit értékeli sorozatunkban a mogyoródi képviselő-testület. Trabalka Szilvia alpolgármester beszámolója következik.

Ismét egy tevékeny és kihívásokkal teli év végéhez közeledünk. Bár számos nehézséggel kellett megküzdeni, megszámlálhatatlan eredményes és örömteli pillanatot hozott ez az év. A korábban megkezdett feladatokat idén is folytattam, úgy a hivatalban, mint az önként vállalt teendőimben. Célom kettős volt, egyrészt megfelelően végezni alpolgármesteri munkámat – előterjesztések készítése, a hivatal munkájának segítése, testületi üléseken és különféle egyeztető megbeszéléseken való részvétel, együttműködés az önkormányzat intézményeivel, kft-ivel és az iskolával -, másrészt szerves tagja lenni a közösségi életnek. Aktívan részt vettem a Községünkért Mogyoródért Alapítvány, a Testvértelepülési Bizottság és az Értéktár Bizottság munkájában, segítettem a Polgárőrség és a Népdalkör működését. A település rendezvényeinek nemcsak résztvevője, hanem több alkalommal szervezője is voltam. A kollégák közreműködésével négy év után ismét veszélyeshulladék-gyűjtést szerveztünk, melynek köszönhetően 5,5 tonna hulladéktól szabadítottuk meg a háztartásokat.

A számtalan esemény és feladat közül három, számomra fontos dolgot emelnék ki, amire büszke vagyok.

Másfél év egyeztetés után nyár elején sikerült a CIB Bankkal megállapodást kötni, melynek eredményeképpen egy zavartalanul üzemelő bankautomata került a postaépülethez.

A hagyományaink megőrzése és azok átörökítése az utókor számára kiemelten fontos célkitűzés számomra. Az idei év fontos mérföldköve volt a Hungarikum pályázat keretében megvalósított Mogyoródi népviselet c. kiadvány elkészítése, melyet egy népviseletbemutatóval egybekötött rendezvény keretében mutattunk be.

Úgy vélem, hogy a közösségi oldalon való folyamatos jelenlétemmel a lakossággal való kommunikációt sikerült olyan szintre emelnem, amely az Önkormányzat részéről korábban nem volt jellemző. Akarva-akaratlanul felelőse lettem az el nem szállított hulladéknak, a nem működő közvilágításnak, a lakosság apró-cseprő ügyeinek, melyek számomra mindig egyformán fontosak. Két éve dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a Mogyoród Ma Advent c. lapszáma megjelenhetett, és az ünnepre való hangolódáshoz mi is hozzájárulhattunk.

Az év vége is mozgalmas heteket tartogat, hiszen a napi feladatokon túl szervezőként veszek részt a Klastrom Advent elnevezésű jótékonysági programsorozatban, amelynek célja, hogy a támogatásokból befolyt összegből öt rászoruló mogyoródi család karácsonyát tegyük szebbé, könnyebbé.

Ezúton is köszönöm mindenkinek az egész éves támogatását, a jó szót, a pozitív visszajelzéseket és a kritikát is. 2022-ben a megkezdett munkát legjobb tudásom szerint folytatom, Értetek, Mogyoródért.
Minden mogyoródi lakosnak áldott ünnepeket kívánok!

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük