Isten éltesse Magdi nénit!

Isten éltesse Magdi nénit!

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Paulovics Géza Kiss Józsefné Magdi nénit. Az idős asszony finom süteménnyel várta a polgármestert, és hosszan elbeszélgettek a régi szép időkről.

Hatalmas család veszi körül Kiss Józsefné Magdi nénit, aki örömmel fogadta Paulovics Gézát, aki 90. születésnapja alkalmából köszöntötte őt. Magdi néni egy nagy tál süteménnyel várta a polgármestert, akivel hosszan elbeszélgetett a régi időkről. Nosztalgiáztak arrók, hogyan jártak gyalogszerrel a HÉV-től a faluba, és milyen volt az élet, amikor még csak 5 telefon volt Mogyoródon.

Az idős asszony szelleme még tökéletesen friss, bár egészsége már nem az igazi: fáj a térde, és bottal kell járnia. Jókedvűen mesélt a családjáról: az  egyik dédunokájának a botja a kedvenc játéka, csak annyit tud mondani, hogy “dédi bot”. Szomorúbb témák is előkerültek, Magdi néni elmondta, hogy az egyik gyermeke sajnos nem él már, és el is pityeredett egy kicsit, amikor rá gondolt. A többiek viszont gyógyírt jelentenek minden bajára, és szerencsére gyakran látogatják őt.

Pedig védelemre nincs szüksége: az az egyik szomszédasszonyát ő mentette meg a betörőktől: azt mondták a bűnözők az idős néninek, hogy a Tanácstól jöttek, és krumplit hoztak, meg pénzt. A szomszéd már majdnem beengedte őket, amikor Magdi figyelmeztette: ne bízzon ismeretlenekben! A környékbeliekkel azóta is mindig figyelik egymás portáját, így biztonságban vannak.

(Borítókép: Mogyoródi Polgármesteri Hivatal)

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük