Jelentsd be az ebedet!

Jelentsd be az ebedet!

Háromévente kötelező minden településen az ebösszeírás. Nálunk a soron következő március 1. és május 31. között lesz. Az adatszolgáltatás kötelező, és az ezen az oldalon is letölthető űrlapokkal egyszerű.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata Mogyoród Nagyközség közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2021. március 01. napja – 2021. május 31. napja között ebösszeírást tart. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik. Az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és az önkormányzathoz beküldeni.
A formanyomtatvány 2021. március 01-től átvehető a Mogyoródi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában a 2146 Mogyoród, Dózsa Gy. út 33. szám alatt, letölthető az önkormányzat holapjáról, és ezen az oldalon szerkeszthető dokumentumként és nyomtatható formátumban is.

A kinyomtatott adatlapokat a Mogyoródi Polgármesteri Hivatalba (2146 Mogyoród, Dózsa Gy. út 40.) lehet postázni, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati Irodájában (2146 Mogyoród, Dózsa Gy. út 33.) személyesen leadni, illetve a beszkennelt nyomtatványt a sleisz.monika@mogyorod.hu email címre elküldeni.

Jelentsd be az ebedet!

Az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törény 42/B.§.(5) bekezdése alapján kötelező. Aki ennek a kötelezettségnek nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti az akár 30 000 Ft állatvédelmi bírsággal is büntethető. A kutyát tartók a nyilvántartás valóságnak megfelelő adattartalmának biztosítása érdekében az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat szaporulatot, illetve elpusztulást 15 napon belül írásban bejelenteni.

A Polgármesteri Hivatal emellett emlékeztet mindenkit, hogy a négy hónaposnál idősebb ebeket kötelező regisztrált mikrochippel (transzponderrel) ellátni. Ezt az állatorvosnál lehet igényelni. Amennyiben az ebtartó ennek a kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja!

Borítókép: Pixabay

EbosszeirasMogyorod2021
Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük