Ma eldőlhet az Ober János Sportcentrum sorsa

Ma délután dönt zárt ülésen a képviselő-testület arról, hogy átadja e az Ober János Sportcentrum üzemeltetési feladatait a Mogyoród FC-nek. Az ügy akkora indulatokat kavart, hogy nemcsak az előző testületi ülésen, de múlt hétvégi Sportbálon is foglalkoztak vele.

“Harminc éve működik az Ober János Sportcentrum, és most komoly esély van rá, hogy magánhasználatba kerüljön, a Mogyoród FC-hez. Történik ez azzal a komplexummal, amit a szüleink építettek, ahol az ő fényképeik lógnak, ahol a gyermekeink edzenek. A kérdés napirendre tűzése előtt nem kérték ki a véleményünket, itt az alkalom tehát, hogy nyilvánosan elmondjam: négyszáz ember sorsa függ ettől a döntéstől, és arra kérem a képviselő-testületet: ne adják magánkézbe az Ober János Sportközpontot!” – fogalmazott Farkas Tamás, a Mogyoród KSK vezetője a Sportbálon tartott megnyitó beszédében. 

A két nappal későbbi képviselő-testületi ülés előtt is megjelent, és személyesen próbálta meggyőzni a polgármestert, hogy ne szavazzon igennel a Mogyoród FC kérelmére, amelyben kéri, hogy hadd vehesse át a Mogyoród KSK által is használt Ober János Sportcentrum üzemeltetését. A képviselők megosztottak a kérdésben napirend megtárgyalásakor ezen vitáztak a legtöbbet. 

Rögtön az ülés elején Hutter József felvetette, hogy mivel egész Mogyoródot érinti a kérdés, nem zárt ülésen kellene tárgyalni a kérdést, hanem nyilvánosan. Ez azonban jogilag nem lehetséges.

Kamarás Zsuzsanna azt kifogásolta, hogy a pénzügyi bizottság által kért reggel 8 órás határidő helyett csak fél 12-kor kapták meg a szerződéseket, amit így nem volt idő megfelelő alapossággal átnézni a vita előtt.

Paulovics Géza elmondta: nem az eladásról, hanem csak az üzemeltetés átadásáról fognak dönteni, ami nem kötelező feladata az önkormányzatnak, ellenben meglehetősen sok pénzébe kerül. “A jelen körülmények között én örülnék, hogy jelentkezett valaki, aki fizetné a mi intézményünk számláit” – fogalmazott. – “Ezt az épületet tömegsportra kell használni, nem sajátíthatja ki csak úgy egy egyesület.”

Babják Gábor is szót kért, és elmondta, hogy örül annak, hogy mostanra ilyen fontos lett az önkormányzat anyagi helyzete, hiszen “nem olyan rég még 40 milliót engedtünk el csak úgy valakinek”.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük