Összefognak a gyerekekért

Összefognak a gyerekekért

Esélyegyenlőségi munkacsoport alakult az önkormányzatnál, melyben részt vesz mindenki, aki csak kapcsolatba kerül a mogyoródi gyerekekkel születésüktől fogva egészen az iskoláig.

Mostantól nem lesz egy lélek sem, aki elkallódik a mogyoródi fiatalok közül: a gyermekekkel foglalkozó szakemberek esélyegyenlőségi munkacsoportot alakítottak, melynek kettős célt határoztak meg. Egyrészt azt, hogy idejében észleljék, ha valakinek problémája van, és tudják őt segíteni. Másrészt pedig, ha valaki kiemelkedően tehetséges, szintén megkaphassa a szükséges támogatásokat. Az alakuló ülésen jelen voltak a védőnők, a mogyoródi óvodák vezetői, a Szent László Általános Iskola igazgatója, a pedagógiai szakszolgálat képviselője, valamint az újonnan alakult Család és Gyermekjóléti Szolgálat képviselői.

Összefognak a gyerekekért
Gulácsi Attila szervezte a találkozót
Fotó: Isza Ferenc

Megegyeztek, hogy rendszeresen találkoznak, és minden fontosabb esetről egyeztetnek.

“Fontos, hogy minél korábban kezdődjön el egy gyermek fejlesztése, és ne az iskolában derüljön ki, hogy gond van” – fogalmazott Gulácsi Attila, a kezdeményezés életre hívója. – “Azt szeretnénk, hogy minden mogyoródi úgy érezze: jó itt élni, érdemes itt élni, lehet itt élni.”

A következő ülés októberben lesz.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük