Fergetegeset buliztunk a Mogyoró(d)feszten

Fergetegeset buliztunk a Mogyoró(d)feszten

A gyermekeké volt a főszerep az idei Mogyoró(d)feszten: izgalmas feldatok, érdekes műsorok, és persze sok-sok játék és móka várta őket a Dózsa György úton. A felnőttek pedig a kézműves vásárban és a bőséges gasztronómiai kínálatban lelték örömüket.

Kora délután még csak szállingóztak az érdeklődők, ám csakhamar megtelt a Dózsa György út a Szent Mihály Főangyal templom és a Hangya pince között. A színpadon egymást váltották a fellépők: volt bábszínház, gólyalábas produkció, és alternatív koncert is. A rendezvényre belépő gyerekek egy kartonlapot kaptak, rajta állomásokkal: aki mindegyiket teljesíti, azt ajándékcsomag várta a Hangyában. Így a legtöbben végigjárták a kicsiknek szánt programokat: ugróiskoláztak, búzát őröltek és lepényt készítettek, kézműveskedtek, kiskonyhában főztek és kirakóztak.

A nap egyik legnépszerűbb látványosságai az önkéntes tűzoltók fecskendője, illetve a Kamarás Klastrom előtti kanyarban állomásozó munkagépek voltak. A gyerekek sorban álltak, hogy beszállhassanak a járművekbe, és kipróbálják: bizony nem olyan könnyű egy bobcat-et irányítani, vagy a markolóval lufit pukkasztani, mint amilyennek látszik.  Közkedvelt volt a Klastrom House csillámtetováló “szalonja” és a szabadulószobája, a ház előtt kipróbálható népi játékok, valamint az ugrálóvár és a kosárhinta előtt is sok gyerek sorakozott.

A felnőttek pedig megkóstolták a gasztro-utca finomságait, megcsodálták a kutyás bemutatót és válogattak a kézműves vásár portékái közül.

A Mogyoró(d)fesztről Isza Ferenc készített galériát.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.