Megadtuk a módját az idei Szüreti Mulatságnak

Színvonalas és igényes műsorral ünnepeltük az idei szüretet szeptember 25-én szombaton délután. A mogyoródi hagyomány jelentős ünnepének főszerepében a népviselet, a néptánc és a népdalok álltak.

Ha valaki ismeretlenül csöppent Mogyoródra szombaton délután, azt hihette időutazáson, avagy filmforgatáson vesz részt, olyannyira a régi kor hangulatát idézte a szüreti felvonulás, és az azt követő műsor is. A szervezők előre kérték a lakosokat, hogy minél többen öltözzenek viseletbe, és ez meg is történt: az asszonyok és lányok többsége csodaszép ruhákban érkezett, és csodásan mutattak férfi kísérőik vakítóan fehér inge és fekete nadrágja mellett. A Hangya zenekar kocsin húzta a talpalávalót, melyet stílszerűen egy traktor vontatott. A Szent Mihály Főangyal Plébániatemplomhoz érve elénekeltük a Himnuszt és a Székely himnuszt, majd úgy vonultunk vissza a Főtérre, megtekinteni a Juhász Jácint Művelődési Ház-Könyvtár és a Mogyoród Értéktár Bizottság által szervezett műsort.

Elsőként a legkisebbek léptek színpadra: a Laura Vicuna Katolikus Óvoda és a Pillangós és Gesztenyés Óvoda legkisebbjei is néptáncoltak, sőt még a Bírók táncába is delegáltak párt. Ebben a műsorszámban több generáció is képviseltette magát, a legifjabbaktól az ifjú házasokon keresztül egészen a szépkorúakig. A Karikás néptáncegyüttes több fantasztikus produkcióval is elkápráztatta az egybegyűlteket: a Györgyfalvi tánc mellett kalotaszegi és szatmári formációkat is táncoltak. Színpadra lépett a Jakab Mihály népdalkör, aki idén ünnepelte a negyvenedik évfordulóját, és szüreti dalcsokrot hozott erre az alkalomra. Végül egy modern tánc is színre lépett: a zumbások mutattak ízelítőt a tudásukból, s a fináléban összekötötték a jövőt és a múltat: együtt táncoltak az “Érik a szőlő” című dalra két néptáncossal.

A sokszínű műsor után a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia fakasztotta nevetésre a közönséget, majd este héttől következett a fő attrakció: a Mogyoródi Népviselet kiadvány ünnepi bemutatója, melyről a következő cikkünkben számolunk be.

A délutánról Isza Ferenc készített galériát.

 

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük