A Mogyoród KSK évértékelője

A Mogyoród KSK évértékelője

Ugyan a 2021-es évet meghatározta a koronavírus járvány, a Mogyoród KSK szakosztályainál mégis sok fontos esemény történt. 

Birkózás

A Mogyoród KSK évértékelője

Az év első felét elvitte a covid és a lezárás, a birkózók két verseny után vetették bele magukat a munkával teli nyárba. Három edzőtáboruk is volt, Budapesten, Velemben és Cegléden, ahol az olimpián részt vevő Lőrincz Tomi birkózott, és közösen drukkoltak neki. Ősszel kilenc versenyen is részt vett a csapat, az utolsó a Mogyoródon rendezett Retró Mikulás Kupa volt.
– Igen ütőképes a 6-9 éves korosztály, ez talán életem legjobb csapata – jelentette ki Kéri Zoltán. – A szülők fantasztikus hátteret biztosítanak, és ez meg is látszik a gyerekek eredményein. Külön büszkeség, hogy Kain Bence magyar bajnoki ezüstérmes és a bátyja Dominik kadet 7. helyezett jelentkeztek a bentlakásos Kozma István birkózó akadémiára, és ott fogják folytatni a munkát mogyoródi színekben.

Kutyás szakosztály

A Mogyoród KSK évértékelője

Idén jubilált a kutyás szakosztály: 1996-ban Lesku Ferenc alapította, aki akkor már aranykoszorús mesterkiképző volt. Feri bácsi már nyugdíjba ment, de még mindig négy olyan tagja van a szakosztálynak – köztük Szőcs Zoltán – akik már 23 éve tagok. A jubileumi 25. év fontos bemutatókkal telt, emellett tovább szépítik a pályájukat, ahol heti 3 edzést tartanak.

Futball

A Mogyoród KSK évértékelője

Fontos események történtek a KSK focicsapatával is: az edző stáb megszilárdult, most 7 szerződött és 2 önkéntes edző foglalkozik a 9 csapattal. Az év elejét felkészüléssel és sok edzőmeccsel kezdték, egészen addig, míg márciusban le nem állt a sportélet Mogyoródon. A Pest megyei bajnokság folytatódott, így a KSK csapatai 4-5 helyet is visszazuhantak a tabellán, mivel lemondták a mérkőzéseket. Az év legnagyobb eseménye vitathatatlanul a nyári All Star gála volt, ahol bejelentették az Újpesttel való együttműködésüket.
– Nagyon büszkék voltunk arra, hogy az All star csapatba 15-16 olyan játékost tudtunk állítani, akik olyan komoly klubokba igazoltak tőlünk, mint az FTC, az Újpest, a Diósgyőr vagy a Vác – jelentette ki Rózsa Zoltán edző. – Nyáron megtartottuk a hagyományos nyári táborunkat Gyenesdiáson, most pedig az őszi bajnokság zajlik. A jövő év terve, hogy az edzéseken alkalmazzuk a coerver módszert, decemberben végezzük el a képzést hozzá.

Taekwondo

A Mogyoród KSK évértékelője
Varga Viktor húgával, Lucával együtt megmutatta, hogyan is zajlik egy taekwondo edzés online közvetítve, home officeban. Fotó: Sulyok László / Ripost.

Mindössze két hétre álltak le a taekwondosok, ugyanis a szakosztály legtöbb tagja hivatalos versenyző, és szerencséjükre eddig nem volt köztük koronavírusos megbetegedés sem. Mindössze két versenyük volt az év folyamán, az egyik online, ahol formagyakorlatokat mutattak be, illetve megrendezték a gyors-rugó versenyt, amelyben nincs korhatár, még Takács Gábor szakosztályvezető is elindult. Személyes megmérettetésre november 27-én Dunaharasztiban volt alkalmuk az Országos Bajnokságon. A tizenhárom versenyző küzdelemben és formagyakorlatokban összesen 17 érmet hozott: 6 arany, hat ezüst és hat bronzmedál csillogott a nyakukban. Volt olyan csapattag, aki egyéni, páros és csoportos formagyakorlatban 3 aranyérmet is szerzett.

Kézilabda

A Mogyoród KSK évértékelője

A 2021/22. évi bajnokságoknak úgy vághatott neki a Mogyoródi KSK Kézilabda Szakosztálya, igen sokaknak nyújt sportolási lehetőséget: U10, U12, U15, serdülő, ifjúsági csapatot tudtak indítani a lányoknál, a fiúknál pedig az ifi csapat mellett két felnőtt csapat is szerepel a bajnokságokban. A tavalyi bajnokság végén a felnőtt női csapat kiharcolta, hogy ebben a bajnoki évben NBII-ben szerepelhessen. A nyár folyamán a keret átalakult, érkezők és távozók is voltak szép számmal. Összességében – az előzetes várakozások alapján is – látható, hogy a bajnokság erőviszonyai, tempója más a korábban megszokottól, így elmondható, hogy jelenleg is szokják ezt a közeget. A többi csapatot megritkította a járványhelyzet, de mindannyian nagyon sokat ügyesedtek, fejlődtek.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük