A 13 éves Kain Bence kötöttfogásban bajnok lett!

Kain Bence állhatott a dobogó legfelső fokára Közép-Magyarország diák bajnokságán Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csarnokában október 17-én.

A Diák I-es kötött- és diák II-es szabadfogású verseny 3 régióra osztva: Keleti és Nyugati régió, Budapest és Pest Megye összevonva került megrendezésre KIMBA csarnokban.

A 13 éves Kain Bence kötöttfogásban, 42 kg-os súlycsoportban aratott győzelmet.  Négyszer állt szőnyegre és összesen nem töltött ott 2 percet.  Meggyőző teljesítményt nyújtott, hiszen kétszer tussal, kétszer technikai fölénnyel (8-0) nyert. A helyszínen katonai díszceremónia, a köztársasági őrezred deli vitézei emelték az esemény fényét.

,,Bence 5 éves kora óta jár birkózni egyesületünkbe, jelenleg hetente háromszor edz velünk, egyszer pedig a válogatottal. Szerencsére családja is támogatja sportolói karrierjét, annál is inkább mert középsőként testvéreit, – a 3 évvel idősebb bátyját és fiatalabb hugát –  is motiválja, akik szintén a Mogyoródi KSK Birkózó Szakosztályának tagjai. Büszkék vagyunk arra, hogy egyesületünkban többször is előfordult már, ha egy gyerek nálunk kezd el edzeni, hamarosan a testvér is kedvet kap hozzá. Bence rendkívül intelligens fiú, a sport mellett kitűnő tanuló és végtelenül maximalista: mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon felkészült. Bencének – eddigi eredményei és felkészültsége alapján – komoly esélye lett volna győzni a Magyar Bajnokságon, ami a vírushelyzetre való tekintettel az idén elmaradt”- osztotta meg velünk Kéri Zoltán, a Mogyoród KSK Birkózó Szakosztály edzője.

 

Fotó forrása: Mogyoród KSK Szakosztály

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük