Így ballagtak a nyolcadikosaink

Ahogy oly sok minden más, idén a nyolcadikosok ballagása is rendhagyóra sikeredett. A szülők nem vehettek személyesen részt a nagy eseményen: csak a két nyolcadik, és az őket ballagtató hetedikesek mehettek be az iskolába. Mindenki más online követhette a történéseket.

Voltam már pár évzárón és ballagáson, de ilyen jól még nem láttam sehol sem, mint a Szent László Általános Iskolában péntek délután. Meghívottak ugyanis nem voltak, csak a két ballagó osztály, és az őket búcsúztató hetedikesek. A szülők és a rokonok Facebook élő adásban nézhették végig gyermekeik hivatalos búcsúját az általános iskolától.

A szülők a képernyőről követhették az idei ballagást

Az idén azonban nem csak a nyolcadik osztály, hanem az igazgatónő: Hutter Magdolna is búcsúzott: a kitűnő oktató negyven évi tanítás után megy nyugdíjba a nyáron. A képviselő-testület egy része is eljött ebből az alkalomból, és személyesen köszöntek el az igazgatótól és a gyerekektől.

Paulovics Géza visszavárja a nyolcadikosokat

“Visszavárunk ide Titeket – no nem az iskolába, hanem Mogyoródra. Az már biztos, hogy bekerültök a nagyközség történetébe, mint az első olyan osztály, aki szülők nélkül ballagott el az iskolából” – fogalmazott Paulovics Géza.

Juhász Janka két díjat is átvehetett

A diákok díjat is kaptak: Juhász Janka 8/b osztályos tanuló két elismerést is kapott: az iskolától a Szent László -díjat, az önkormányzattól pedig a Mogyoródi jövő reménysége díjat. Janka nyolc éven át kitűnő tanuló volt, még akkor is, amikor már napi 3-4 órát teniszezett. A sportban is hasonló sikereket ért el: az országos bajnokságon első helyezett lett. László Henriett és László Gergő tantestületi dícséretet, és “Jó tanuló, jó sportoló” díjat kaptak. Henit a Mogyoródi Ifjúsági Testület is emléklappal ajándékozta meg a példás tanulmányi eredményeiért.

Lufieregetés helyett fát ültettek a nyolcadikosok

Az idei nyolcasikosok környezettudatosan elvetették a lufi-eregetés ötletét, inkább egy fát ültettek közösen az iskola melletti játszótéren. A ballagásról Isza Ferenc készített képriportot.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük